המצאה קודמת

  • איך אני יכול לדעת אם משהו רשום כפטנט?
    YOAV | 21/11/2007 22:35

    איך אני יודע אם רעיו מסויים שעלה במוחי המוצא כבר ונרשם כפטנט? באם מדובר בעיון דומה אך לא זהה, עדיין ניתן לרושמו כפטנט?

    • המצאה קודמת
      עו"ד יריב קדם | 22/11/2007 15:56

      שאלה יפה... ניתן לחפש באינטרנט, וכן במאגרי מידע של פטנטים הפתוחים לקהל, כמו רשם הפטנטים בארה"ב (USPTO),או רשם הפטנטים בישראל (צריך לנסוע למשרדי הרשם בירושלים...), וכן במאגרי מידע בתשלום. ניתן לפנות לאיש מקצוע, כגון מידען בתחום, עורך פטנטים, או עו"ד בתחום, שיבצע את העבודה עבורך. בכל מקרה, כל חיפוש לא יכול לאתר כל מסמך קודם, ובמיוחד בקשות פטנט שטרם פורסמו בשנה וחצי האחרונות לפחות. בכל בקשת פטנט יש סיכון מסויים ל- Prior Art קודם. כן, ניתן לרשום פטנט על אמצאה דומה, שאינה זהה, אם יש בה חידוש + התקדמות המצאתית + עוד כמה תנאים...