האם ביטוח רכוש מכסה נזק לפרקט

  • האם ביטוח רכוש מכסה נזק לפרקט?
    מישל | 15/12/2011 20:36

    שלום, בעקבות נזילה מהמזגן וחדירת גשם עקב נזילה הפרקט בסלון ניזוק עשיתי ביטוח רכוש ללא ביטוח מבנה (דירה שכורה ולבעלים אין ביטוח) רציתי לברר האם הביטוח אמור לכסות את הנזק שנגרם לפרקט? חברת הביטוח טוענת שפרקט מכוסה ע"י ביטוח מבנה בלבד. תודה רבה

    • האם ביטוח רכוש מכסה נזק לפרקט
      עו"ד יקי רנד | 18/12/2011 11:24

      על מנת לתת תשובה מעמיקה, יש לעיין בפוליסה הרלוונטית, על תנאיה הוראותיה וסייגיה. באופן עקרוני, קיימים שני קשיים בענינך. ראשית כל, יש לבדוק האם נזילה ממזגן ו/או חדירת גשם, עונים על הגדרות מקרה הביטוח אשר קיים בפוליסה, שכן יתכן ולא מדובר בסיכון ביטוחי המכוסה בפוליסה. שנית, נהוג להגדיר פרקט כחלק מתשתיות הדירה, המכוסה בביטוח מבנה, ולא בביטוח תכולה. אני שב ומציין, כי כדי לגבש עמדה ברורה, יש לעיין בפוליסה הרלוונטית.