אובדן כושר עבודה במקרה של פוליסה מבוטלת

  • אובדן כושר עבודה
    מירי | 12/12/2011 15:08

    שלום! היה לי ביטוח אובדן כושר עבודה מהמפעל, בו עבדתי. בשנת 2009 קרתה לי תאונה שכתוצאה ממנה נגרם לי אובדן כושר עבודה. כשנה לאחר מכן ביטלתי את הפוליסה. עכשיו אני רוצה לתבוע את חברת הביטוח ורציתי לדעת, אם חברת הביטוח צריכה לשלם לי את קצבת אי כושר העבודה רק עבור אותה השנה שמיום התאונה ועד ליום ביטול הפוליסה, או מיום התאונה ועד לתאריך תום הביטוח שרשום בפוליסה (שנת 2040)

    • אובדן כושר עבודה במקרה של פוליסה מבוטלת
      עו"ד יקי רנד | 13/12/2011 12:10

      המועד הקובע לתחולתה של הפוליסה, הינו יום מקרה הביטוח, ועל כן, עם התרחשות התאונה, נולדה לך עילת התביעה כנד חב' הביטוח, אשר הינה זכות מהותית. לא ציינת בשאלתך האם תבעת את הפוליסה לפני הביטול או טרם תבעת. במידה וביטלת טרם תבעת, את בבעיה, שכן כל עוד הפוליסה אינה בתוקפה, אינך יכולה לקבל גמלת אי כושר עבודה, שכן מדובר בתנאי לתשלום. לטעמי, עליך לבוא בדברים עם חב' הביטוח על מנת להחיות הפוליסה וכפועל יוצא, תוכלי לקבל את הגמלה (בכפוף לכך כי הינך עומדת בתנאי הפוליסה המגדירים אובדן כושר עבודה מהו).