אובדן כושר עבודה

  • ביטוח מנהלים
    ארז | 11/12/2011 21:09

    עברתי תאונת דרכים שמוכרת גם כתאונת עבודה לפני 3 שנים חברת הביטוח אישרה לי אובדן כושר עבודה ישבתי בבית במשך שנתיים וקיבלתי משכורת מביטוח מנהלים לפני שנה חזרתי לעבוד בתפקיד אחר באותו מקום עבודה כרגע העבודה משלמת לי חצי משכורת והחברת ביטוח משלמת חצי משכורת.   במידה ואני מחליט לעזוב את העבודה או שמפטרים אותי ממנה האם אני אמור להמשיך לקבל מחברת הביטוח כסף עבור אובדן כושר עבודה כמו לפני שחזרתי לעבוד כאשר עדין יש לי אישור מרופא תעסוקתי על אובדן כושר עבודה?

    • אובדן כושר עבודה
      עו"ד יקי רנד | 13/12/2011 12:32

      אין תשובה מוחלטת לשאלתך, מאחר והדבר תלוי במצבך הרפואי במועד הפסקת העבודה, אם בשל פיטורים ואם בשל עזיבה יזומה. במועד בו תסיים לעבוד, עליך לפנות לחב' הביטוח, ובמסגרת תביעתך, ייבחן מצבך הרפואי, מסוגלותך התעסוקתית, בשים לב לכך כי עבדת משרה חלקית. כמובן, כי ככל שהמעביד יפטר אותך בשל מצבך הרפואי, הדבר יתרום לסיכוייך לקבל הכרה מחודשת של אי כושר עבודה מלא, אך עדיין, מדובר רק בנתון אחד מבין מכלול נתונים אליהם נדרשת חב' הביטוח בבואה לדון בתביעתך.