תשובה

  • את מי תובעים?
    חבר שהיה חייל בסדיר | 11/12/2011 19:48

    חבר שלי בזמן שירותו הצבאי הסדיר. בחופשת סופשבוע ב-01/2005 נסע באוטובוס בחברה ציבורית בגוש דן. לפתע וללא סיבה התפוצץ הצמיג הסמוך מתחתיו וכל ההדף הגיע לאוזנו. לא שמע תחילה, נבהל והגיע למיון (צויין חש ירידה בשמיעה שהשתפרה, צפצופים מדי פעם, בדיקות תקינות.. אם מופיע צפצוף לבדיקת שמיעה). אחכ מאז שמע טינטון בלילה ציין שבועיים אחכ לרופאה הצבאית לחץ נפשי וירידה בשמיעה וצלצולים. הרופאה לא ציינה צלצולים. בדיקות השמיעה היו תקינות. לאחרונה עבר תאונת דרכים נוספת (לא במסגרת הצבאית) בה יש לו טינטון קבוע וגם ירידה בשמיעה (שבוע לפני התאונה עשה בדיקת שמיעה שעקומת השמיעה הייתה מעולה ולאחר התאונה ביצעו בדיקת שמיעה עם עקומה לא תקינה בתדרים הגבוהים נ- 4-8KHZ). על מי נופלת האחריות של התאונה באוטובוס: 1. חברת האוטובוסים (היועץ המשפטי שלה שלח מכתב מתנשא ופוגעני לדרישת החבר לקבל נסיעות חינם לכל חייו בשל המאורע, תוך שמנסים לגרום לכך שלא היה זה צמיג שהתפוצץ אלא רק תקר בגלגל.. מאורע חריג שציינו בכתב בזמנו כעת הפך זאת היועץ המשפטי למקרה טרוויאלי ושכיח) 2. חברת הביטוח של חברת האוטובוסים מסרה שתיתן פיצוי של 6000 שח בלבד. ומוקלטות שם העובדות: לא משנה איזה עוד מסמך תוסיף זה הסכום ולא נעלה ממנו. האדם הבכיר בחברה לא חוזר על אף שהובטח שיחזור (המתנה של כחודש ימים). 3. האם את משרד הביטחון יש גם לתבוע בשל היות החבר בזמן שירות צבאי (התאונה התרחשה תוך כדי שירותו הצבאי אך בהיותו בחופשת סופשבוע בבית, מה גם שיש תלונות על השמיעה לפני כן במהלך שירותו הצבאי אך מעולם לא הייתה עקומת שמיעה לא תקינה שחוזרת על עצמה לפני התאונה האחרונה - לפני מספר חודשים, ומעולם לפני התאונה ב- 01/2005 לא התלונן על צפצופים באוזניים). האם חייבים להגיש תביעה כדי שחברות הביטוח בין התאונה ב-2005 לתאונה ב-2011 לא יטענו על הסכם מוחלט בדבר הטנטון והפיצוי. לציין תיק: בתי המשפט בית משפט השלום תל אביב-יפוא 185330/02 בפני:כב' השופטת בלהה טולקובסקיתאריך:30/10/2007 בעניין:אזולאי דניאל ע"י ב"כעו"ד י. אליוביץהתובע נ ג ד אלום עשת (אומן) בע"מ ע"י ב"כעו"ד א. שטיין ואח'הנתבעת כאב וסבל 22. בהתחשב במהות הפגיעה המתבטאת בטנטון מתמיד וירידה בשמיעה בתדירויות הגבוהות שאינה עולה כדי נכות, ראיתי להעריך את הפיצוי בגין כאב וסבל, בסך של 50,000 ₪. האם אין לראות במקרה שלו המצדיק לפחות 1/4 מסכום זה משמע 12,500 שח? האם ניתן לתבוע בתביעות קטנות עוגמת הנפש מהתייחסות חבורת הביטוח וחברת האוטובוסים בנפרד?

    • תשובה
      עו"ד יניב בקאל | 12/12/2011 16:23

      עליו לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את האוטובוס בביטוח חובה ואין עילה כנגד משרד הביטחון מכיוון שהפגיעה לא ארעה תוך כדי וכתוצאה מהשירות הצבאי. לעניין גובה הפיצוי, הרי שמדובר בשאלה מורכבת מאוד (האם נקבעה לו נכות צמיתה ע"י מומחה של בימ"ש? ) ורצוי שחברך יפנה לעו"ד המתמחה בתאונות. חברך צריך להגיש תביעה ולבקש מינוי מומחה א.א.ג שייקבע את שיעור נכותו ולפי זה קובעים את הפיצויים. לעניין שאלתך האחרונה, לא ניתן להגיש תביעה בתביעות קטנות בגין נזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים (ועוגמת נפש היא רכיב שמפצים במסגרת תביעה ומכונה "כאב וסבל").

      • תודה - מה קורה במידה וקובעים 0%
        חבר שהיה חייל בסדיר | 16/12/2011 21:52

        טינטון בלילה בלבד ללא עקומת שמיעה המבטאת טינטון. למותר לציין לאחרונה החבר עבר תאונת נוספת (במכונית) בגינה קיימת עקומת שמיעה תומכת טינטון והוא אכן מתלונן על טנטון קשה שמפריע לו בכל שעות היממה. מאחר ומדובר בשני חברות ביטוח שונות האם חובה בשל המצב לתבוע וגם לציין שכבר אירעה תאונת דרכים נוספת עם עקומת שמיעה תומכת? החשש של החבר שאם יחתום על הפשרה המוצעת כעת בסך של כ- 6000 שח ויגיע בדרישה לתביעה בגין טינטון צמית ועקומת שמיעה לא תקינה בתאונה שלאחרונה ביצע, יידחו את תביעתו בטענה שכבר שולם לו על כך בתאונת האוטובוס של 2005. השאלות: 1. האם חששו של חברי במקום (שבתאונה האחרונה בה קיימת עקומת שמיעה מוכחת לטינטון והטינטון צמית ייתכן ותדחה תביעתו בשל המאורע של 2005?) יובהר כשבוע לפני התאונה האחרונה (2011) ביצע בדיקות שמיעה שהיו תקינות לחלוטין על אף זאת התלונן על טנטון בלילה. 2. במקרה של קביעת נכות של 0% האם בכל זאת ניתן לקבל סכום מעבר ל-6000 שח, כאשר לא היו ימי אישפוז לחלוטין ובקושי יש תיעוד על כאב וסבל. זאת מאחר ומסרו בעל פה לבחור לא לפנות בנושא כי אין מה לעשות עם טינטון על אחת כמה וכמה שזה בהחלט בעיקר בלילות.. רב תודות.