התניית פיצויים במעבר ניתוח

  • האם אפשר להתנות פיצויים במעבר ניתוח ?
    מאיר קורדו | 11/12/2011 19:42

    שלום שמי מאיר בן 27 מהצפוןלפני שנה עברתי תאונת אופנוע , בתאונה נפצעתי פרקתי את שתי הכתפיים ונגרמו לי קרעים בגידים בשני הכתפיים (קרע אחד אף גדל מתאונת אופנוע קודמת בגיל 16  ) . במשך השנה האחרונה עברתי טיפולי פיזיו' על בסיס דו שבועי מה ששיפר את טווחי שני הידיים פלאים . בעקבות הפריקה החוזרת בתאונה המשכתי לפרוק את כתף שמאל כמעט כל חודש בעת פעילות לא אינטנסיבית או קשה במיוחד  , התייעצתי עם רופא ולאחר מס' בדיקות וצילומים (US וMRI) הוא ייעץ לי שניתוח ארטרו' יפתור את בעייתי . עכשיו השאלה שלי היא האם הביטוח יכול להתנות את מתן כספי הפיצויים במעבר הניתוח ? לניתוח אין אחוזי הצלחה גבוהים למדי והמון אנשים שאני מכיר אישית חזרו עליו או לא ביצעו בשנית לתשובתכם אודה מאיר

    • התניית פיצויים במעבר ניתוח
      עו"ד יקי רנד | 13/12/2011 12:51

      אתן דוגמה כדי להבהיר תשובתי. נניח כי ראייתו של אדם נפגעה בתאונת דרכים כמעט לחלוטין, וכדי להציל את מאור עיניו, קיים ניתוח בעל 95% סיכויי הצלחה. אותו אדם מסרב, מחשש כי הניתוח ייכשל, שכן במקרה כזה, ראייתו תיעלם לחלוטין. בנסיבות הללו, ניתן לצפות מאותו אדם, כי יעבור הניתוח שכן סיכויי ההצלחה גבוהים מאוד, ובמידה והוא מסרב, ניתן להקטין לו את הפיצוי, שכן סירובו לעבור הניתוח נוגד את עקרון הקטנת הנזק. במקרה שלך, לא ברור מהם סיכויי ההצלחה של הניתוח, אך גם אם התנגדותך בלתי סבירה, לא ניתן לשלול לחלוטין את הפיצויים, אלא אך ורק להקטינם.

      • תודה רבה יקי  לת
        מאיר קורדו | 13/12/2011 13:58