ביטוח אחריות מקצועית

  • אישור חתימת מרשי- שאלה- לגבי ביטוח
    נטלי | 11/12/2011 12:04

    בוקר טוב, אני עו"ד בתחילת דרכי, עובדת כשכירה, ואין לי ביטוח כלל. יש פעמים שאחד מהמעסיקים שלי מבקשת שאאשר את חתימתו.ברצוני לדעת איזו נפקות יש לזה ומה ההשלכה כלפי..:? האם רצוי שאעשה ביטוח. וככל שאני מאשרת חתימת מרשי- רק שהוא חתם בפני- יש לזה איזו השלכה של אחריות כלפי, אוש ככל שמדובר רק בזה אין צורך בביטוח. אודה לתשובתך האדיבה. תודה נטלי

    • ביטוח אחריות מקצועית
      עו"ד יקי רנד | 13/12/2011 13:02

      אוכל להשיב, כי באופן עקרוני, רצוי כי לכל עו"ד פעיל יהיה ביטוח אחריות מקצועית. במקרה של עו"ד שכיר, נהוג כי המעביד מסדיר את הכיסוי הביטוחי באמצעות פוליסה החלה על כלל עובדי המשרד. עליך לברר זאת עם מעבידך. בכל מקרה, במידה ואת מתרשלת בעבודתך, אזי, גם אם אינך מכוסה ביטוחית, מעבידך חב בגין נזקי רשלנותך,ע"פ פקודת הנזיקין, אולם מוטב כי יהיה כיסוי ביטוחי הולם, כדי להימנע מסיטואציה שכזו.