תגמולי ביטוח סיעודי

  • תשלום תגמולי ביטוח סיעודי לאחר פטירה
    מיכל | 09/07/2011 17:46

    אימי נפטרה לפני כחודש, לאחר חמישה חודשים שבהם היתה סיעודית (ומאושפזת במוסד סיעודי). היה לה ביטוח סיעודי פרטי, וניסיתי להפעיל אותו עוד בחייה, אבל היו כל מני עיכובים והם לא הספיקו לקבוע שהיא סיעודית לפני שנפטרה. היום הודיע לי סוכן הביטוח שהם לא ישלמו את הכסף שמגיע לה (החזר על דמי האישפוז במוסד סיעודי), לחשבון הבנק שלה (שהוא עדיין פעיל, כי אני שותפה בחשבון ויש סעיף אריכות ימים), עד שלא אשלח אליהם צו ירושה. לפי מיטב הבנתי, תהליך קבלת צו ירושה לוקח מס' חודשים - כך שלא נראה את הכסף עוד זמן רב. אגב, הם המשיכו לגבות ממנה דמי ביטוח גם לאחר מותה (שלשום התבצע עוד תשלום בהוראת קבע). האם זה חוקי? לא מספיק שבימי חייה הם לא שילמו עבור הוצאות הסיעוד שלה, ולא מספיק שבזמן הזה גבו ממנה סכום גבוה מדי חודש, הם לא ישלמו גם עכשיו???

    • תגמולי ביטוח סיעודי
      עו"ד גיל קראוס | 12/07/2011 16:18

      צהריים טובים, ראשית, עליהם להפסיק לאלתר את גביית הפרמיות ואולי מוטב כי תשלחי בעניין מסמך כתוב דרך הסוכן. לגבי התשלום, הרי שלאור פטירתה של אימך, חברת הביטוח זקוקה לצו ירושה. ההליך לא חייב לקחת זמן רב והוא יכול להיות די מהיר.