תביעת צד ג'

  • צד ג' - האם חברת הביטוח צריכה לתבוע בשמי?
    אבירם | 17/06/2011 19:00

    רכב אחר נכנס בי. אני רוצה לתבוע אותו על הנזקים שלי. סוכן הביטוח שלי שלח אותי לתבוע את הנזק בבית משפט לתביעות קטנות. יש לי ביטוח מקיף. האם לא חברת הביטוח צריכה לתבוע בשמי? אין לי ידע משפטי ואני מפחד להפסיד בתביעות קטנות על אף שאני לא אשם בתאונה. האם זה לא תפקידה של חברת הביטוח לתבוע את הנזק שלי?

    • תביעת צד ג'
      עו"ד דנה | 18/06/2011 14:03

      אכן ביטוח מקיף מכסה נזקים הנגרמים לרכבך כתוצאה מפגיעת צד ג'. ניתן לתבוע את פוליסת המקיף שלך ולאחר מכן  חברות הביטוח תובעות את צד ג' בתביעת שיבוב ובגין הפסדים שנגרמים לך .(בהפסדים ניתן לתבוע גם את הנחת העדר התביעות ל 3 שנים שהינך מפסיד כתוצאה מהפעלת הפוליסה).

      • תביעת צד ג'
        אבירם | 19/06/2011 00:51

        ראשית, תודה על תשובתך דנה.אבל האם חברת הביטוח חכולה ל"נפנף" אותי ולשלוח אותי להתמודד לבד בבית משפט לתביעות קטנות?האם היא לא מחויבת, בגלל הפוליסה, לייצג אותי?

        • תביעת צד ג'
          עו"ד דנה | 19/06/2011 07:56

           חברת הביטוח אינה מנפנפת. מאחר וקיים כיסוי ביטוחי האינטרס של חברת הביטוח לייצג אותך בביהמ"ש כי מה שיפסק למעשה היא אמורה לשלם . במידה ואתה מגיש תביעה נגד צד ג' חברת הביטוח לא תייצג אותך ולכן הצעתי אליך תבע את פוליסת המקיף שלך ותן לחברת הביטוח לטפל הן בתביעת השיבוב והן בתביעת ההפסדים . בהצלחה.

          • תביעה נגד צד ג'
            אבירם | 20/06/2011 16:50

            עו"ד דנה.שוב תודה על תשובתך. כנראה שהחסרתי פרט מהותי. פניתי לחברת הביטוח שלי והיא שילמה עבור התיקון והנזקים (לאחר שהפחיתה השתתפת עצמית כמובן) - אם זה נקרא 'תביעה', אז תבעתי את הביטוח שלי. גם אני כמוך, חשבתי שעכשיו חברת הביטוח, אחרי ששילמה לי וכביכול היא שותפה שלי להפסד, תגיש תביעה בשמי אך לא כך הדבר. אולי בגלל שהתביעה נמוכה ולא משתלם לה (או מכל סיבה אחרת ששמורה עימה - הרי לנו, אלו שמשלמים עבור הביטוח, לא מספרים דבר), סוכן הביטוח שלי שולח אותי לתבוע את הנזקים בבית משפט לתביעות קטנות. עכשיו כשכל התמונה לנגד עיניך, אני חוזר על שאלתי, האם חברת הביטוח רשאית לעשות זאת? ושוב תודה על התייחסותך ותשובותיך.

            • תביעת הפסדים
              עו"ד דנה | 20/06/2011 22:16

              מששילמה חברת הביטוח בגין הנזקים לרכבך היא מגישה תביעת שיבוב כנגד המזיק ולכן לא מובן לי מדוע היא אינה מוכנה לצרף למכתב דרישה את ההפסדים שלך ? למיטב ידעתי כך נוהגות חברות הביטוח גם כשמדובר בסכום נמוך מכתב דרישה נשלח למזיק . לענין כתב תביעה אכן לשיקול חברת הביטוח האם להגיש או לא . ולשאלתך, חברת הביטוח רשאית לעשות זאת.

              • תודה רבה  לת
                אבירם | 21/06/2011 14:42