ביטוח החזר משכנתא במקרה של התפטרות

  • ביטוח חיים
    דויד | 17/06/2011 17:22

    אישתי מבוטחת בחברת אה אי גי בביטוח חיים , במסגרת הביטוח היא מבוטחת על החזרי משכנתא במקרה של פיטורים , אישתי ילדה לפני כחמישה חודשים ובשל המשמרות בעבודה היא נאלצה להתפטר בכדי לטפל בתינוק , האם היא רשאית לתבוע את הביטוח על החזרי משכנתא ? שכן ההתפטרות שלה דינה כפיטורים לעניין התשלומים דויד

    • ביטוח החזר משכנתא במקרה של התפטרות
      עו"ד יקי רנד | 19/06/2011 10:35

      יש לעיין בהוראות הפוליסה, על מנת לבחון מהו מנגנון הפיצוי, ומהי הגדרת פיטורים "בפוליסה" ככל שענין זה מוגדר באופן ברור. באופן בסיבי, ככל שהתפטרותה של אשתך מוכרת כפיטורים ע"פ חוק, אזי, קרוב לודאי כי יש בכך כדי לעמוד בךתנאיה של הפוליסה לענין פיטורים ולזכותה בתגמולי ביטוח, אולם יש לבדוק בקפדנות הפוליסה לצורך גיבוש עמדה חד משמעית.