אחריות מקצועית

  • אחריות מקצועית
    ניקי | 15/06/2011 15:30

    הנני עורכת דין, אני עובדת במשרד עורכי דין כשכירה, אין לי חוזה עבודה עם המעסיק, ביטוח אחריות מקצועית משולמת על ידי ככה סוכם מלכתחילה. ברם אני עובדת רק כשכירה אין לי כל עבודה פרטית השאלה על מי חלה אחריות מקצועית בפועל על המעסיק או עליי אם תוגש תביעה נגדי?

    • אחריות מקצועית
      עו"ד גיל קראוס | 16/06/2011 14:48

      צהריים טובים, זה תלוי נסיבות אך אין ספק כי אם מדובר בפעולה שנעשתה במסגרת עבודתך כשכירה, המעסיק שלך לא יוכל לחמוק מאחריות.

      • אחריות מקצועית
        איציק רובינשטיין | 21/06/2011 17:57

        התשובה שניתנה הינה חלקית. כל אדם חב בגין מעשיו/מחדליו בין אם מדובר ברשלנות מקצועית ובין אחרת. עצם היות האדם שכיר, אינו מקנה לו פטות וחסינות מתביעות נזיקין. פקודת הנזיקין מטילה אחריות שילוחית על המעביד בגין פעילות העובד שנעשתה עבור המעביד, אולם לעובד אין כל חסינות בפני תביעות הצד השלישי. במקרה של תביעה כנגד השכיר, יהיה עליו לפנות למעביד כדי שיגן עליו וישפה אותו ובמידה שהמעביד יסרב, יהיה על השכיר להתגונן ולהגיש הודעת צד ג' כנגד המעביד (יש להניח כי יזכה בתביעה). כל עובד עלול להקלע למצבים כאלו ובכל מקרה עדיף להיות מועסק ע"י מעביד "עשיר". כל עו"ד אמור לדעת את האמור לעיל....... אציין כי אין די בקיום פוליסת ביטוח אחריות מקצועית בתקופת העבודה - פוליסה כזו מגינה על המבוטח רק אם תהיה תקפה במועד הגשת התביעה כנגד המבוטח והיא ידועה כפוליסה על בסיס CLAIMS MADE. הערה: איני עו"ד ואיני משפטן אלא בסה"כ איש ביטוח (לא סוכן).