ביטוח סיעודי

  • ביטוח סיעודי
    תומר | 14/06/2011 22:07

    ערב טוב, אבי פרש מעבודתו בשנת 2005 ממשרד ממשלתי, הוא המשיך את כל הביטוחים שהיו לו בזמן העבודה גם בפרישה. בשנים האחרונות הדרדר מצבו והוא נהיה סיעודי נפשי (חולה במחלה אלצהיימר). לפני חודשיים הגשתי תביעה לביטוח הסיעודי שלו ע"מ שיעבירו לו את הכספים שמגיעים לו מתוקף הביטוח. אתמול חזרו אליי מהביטוח ואמרו לי שהנושא יקח עוד זמן מכיוון שהם הזמינו את התיק מביטוח לאומי ומהקופת חולים. כמו כן, נאמר לי שהם בדקו ברישומים אצלהם ובחודש יולי 2007 הם צרפו את כל העובדים והגמלאים לביטוח סיעודי (הם טוענים שלפני זה העובדים לא היו בעלי ביטוח סיעודי?!), והם בודקים האם האלצהיימר שלו החל לפני יולי 2007, במידה וכן הם ידחו את הבקשה ולא ישלמו לו כל תשלום בעבור הביטוח הסיעודי. מספר שאלות: 1.כיצד ניתן לברר האם לאדם היה ביטוח סיעודי דרך חברת ביטוח (דרך מקום העבודה לא ידעו להגיד לי בוודאות והרי זה ברור שחברת הביטוח תכחיש)? 2. האם לאחר המהלך שהם צרפו את כל העובדים/פורשים לביטוח סיעודי ולא דרשו כל הצהרת בריאות!!! הם יכולים להגיד שבלי קשר להצהרת בריאות-כל מי שהיה חולה או בספק חולה לא יקבל שום דבר ?? 3. מה הרעיון של הצהרת בריאות ? הרי לטענתם זה לא כל כך משנה..משנה מתי החלה המחלה ומתי התחילו עם הביטוח .. תודה רבה לכם מראש, ושיהיה לכולנו רק בריאות

    • ביטוח סיעודי
      עו"ד גיל קראוס | 14/06/2011 23:58

      ערב טוב, ניתן לפנות לחברת הביטוח ולבקש את הפוליסה הספציפית ולבחון בה את תחילת תוקפה ואת ההוראות הרלוונטיות. יש לבחון את הוראות הפוליסה לעניין מחלות קודמות. אכן בהעדר הצהרת בריאות המבוטח מוגן יותר אך ישנן פוליסות שמציינות כי מחלות שהיו בעת תחילת הביטוח לא יכוסו.