תיקון רכב במוסך שאינו מוסך הסדר

  • תיקון רכב במוסך שאינו בהסדר
    רמי | 22/08/2010 15:19

    תיקנתי נזק תאונתי במוסך שאינו בהסדר ולכן לא קיבלתי מהביטוח הנחה בהשתתפות העצמית . בתמורה לכך נתן לי המוסך הנחה בסכום שגבה ממני בפועל . כלומר , לא שילמתי את מלוא החשבונית שאושרה על ידי השמאי שמונה ע"י המבטח . חברת הביטוח הורידה מהסכום שאושר ע"י השמאי את ההנחה אותה קיבלתי מהמוסך , שאלתי האם זה נכון .? האם זה צודק ?

    • תיקון רכב במוסך שאינו מוסך הסדר
      עו"ד יקי רנד | 23/08/2010 11:03

      ההפחתה אשר ביצעה לך חב' הביטוח בהחלט מוצדקת. חב' הביטוח צריכה לשאת בעלות הכספית בה אתה נשאת בפועל, בניכוי השתתפות עצמית, כפי שזו נקובה בפוליסה. יוצא מכך, כי במידה ואתה מקבל הנחה מהמוסך, ומשלם פחות מכפי שקבע השמאי, נהנית מכך חב' הביטוח ולא אתה, עם כל הצער בדבר.

      • תיקון רכב במוסך שאינו בהסדר
        רמי | 24/08/2010 14:25

        תודה על התגובה המהירה והמחכימה לפי זה נראה שאם לקוח לא יתקן את נזקו או לא יוכיח ששילם למוסך הוא לא יפוצה כלל למרות שקיים דוח שמאי וחשבונית שטרם שולמה שהרי לא נשא בפועל בשום הוצאה ???

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 24/08/2010 15:36

          מסקנתך מדברי איננה נכונה. במידה והמבוטח איננו מעונין לתקן הרכב, נהוג להוציא חוו"ד שמאית גלובלית, אשר מופנית לחב' הביטוח, וזו מחליטה באם לאשר פיצוי ע"פ חוו"ד השמאי אם לאו. על פי רוב, השמאי אשר יערוך חוו"ד זו, יהיה שמאי אשר מופיע ברשימת השמאים של חב' הביטוח. במידה ולאחר מכן, המבוטח לוקח את רכבו ומתקן בשליש מחיר, אזי, למבטחת אין שליטה על כך, ועל כן חברות הביטוח מסתייגות מפיצוי ע"פ חוו"ד גלובלית.