רכב חלופי

  • רכב חלופי
    איילת | 20/08/2010 20:10

    נפגעתי ע"י נהג שחצה את הצומת באדום.השמאי הכריז על הרכב כטוטאל לוס, ואני נותרתי ללא רכב.לא היה לי ביטוח מקיף, שלהבנתי מספק רכב חלופי עד 15 יום.אני גרה ביישוב בשומרון, מאולצת להעביר את הימים בבית.אין באפשרותי לעבוד או לחזור לשגרה, מה גם שאם לא אעלה על הכביש בקרוב, בטח אתקשה לחזור לנהוג בשלב מאוחר יותר.אני נסעתי כחוק, ויש עד לתאונה שראה את הנהג הפוגע עובר באדום.לנהג לא נלקח הרישיון, ולאור המכונית היקרה בה התנגש בי, בטח נוהג כעת על מכונית אחרת.אני מתוסכלת מהישיבה בבית.דיברתי עם חברת הביטוח, שאמרה שאני יכולה לתבוע רק בדיעבד על הימים הללו, בהם איני יכולה להתנייד לעבודה, ושלפי ניסיון העבר, זה לא יצלח לי. דיברה איתי על דמי נסיעות, אבל מדובר באוטובוס מדי שעתיים, שכמובן, מאלץ אותי ללכת עם תפר ברגל עד למקום עבודתי.מה ניתן לעשות?האם עליי לשבת בבית עד לקבלת הכספים מהביטוח, שיאפשרו לי לרכוש רכב אחר?מדוע הנהג הפוגע לא אחראי לכל תוצאות הפגיעה?

    • רכב חלופי
      עו"ד יקי רנד | 23/08/2010 10:54

      חב' הביטוח של הנהג הפוגע, צריכה לפצותך בכל הנזקים הממוניים, אשר נגרמו לך בעטיה של התאונה, ובכללם, ערך הרכב, וכן אובדן ההכנסה אשר נגרם לך עקב השבתת הרכב. לתשומת לבך, כי אובדן הכנסה עקב התאונה, הוא נזק אשר יכול להיתבע גם מחב' הביטוח של הפוגע, אבל גם ממבטחת החובה של רכבך, אשר צריכה לפצותך בנזקים הכספיים אשר נגרמים לך, עקב הפגיעה הגופנית, כמו גם בכאב וסבל. משאלתך, עושה רושם כי אינך יכולה לעבוד בעיקר עקב בעיית הניידות, ולאו דווקא בשל מצבך הרפואי, ועל כן לכאורה את זכאית לפיצוי בגין אובדן הכנסה ממבטחת צד ג', וברור מדוע חב' הביטוח של צד ג' מנסה להרפות ידייך מפיצוי בנושא זה. יתכן ויש מקום לשקול השכרת רכב חלופי, עד רכישת רכב חלופי, ואז לתבוע עלויות ההשכרה ממבטחת צד ג'. כמובן שמצבך הרפואי לצריך להיבחן בקפידה, ובמידה ויש לך ימי מחלה, יש מקום לתבוע גם את מבטחת החובה שלך, בגין אובדן ההכנסה.