חב' הביטוח לא מוכנה לשאת בעלויות אשפוז סיעודי

  • התנהגותה של חב' ביטוח
    אבישי | 17/08/2010 12:53

    לעו"ד שלום, חב' ביטוח מכסה מזה יותר משנה הוצאות אישפוזו של קרוב משפחה קשיש במוסד סעודי אשר נפגע קשה בתאונת דרכים. אולם מידי פעם מסרבת להעביר תשלום לבית אבות בתירוצים שונים וטוענת כי על תקופות מסויימות ( משבועים עד חודש ) חובת התשלום חלה על קופ"ח . בקופ"ח כמובן דוחה פניות אלו ובעלי המוסד פונים אז למשפחה שאגב אינם צד במחלוקת . מבדיקות שערכתי עולה כי קופ"ח צודקת. האם יש דרך אחד לתמיד לשים קץ להתנהגותה של חב' ביטוח?

    • חב' הביטוח לא מוכנה לשאת בעלויות אשפוז סיעודי
      עו"ד יקי רנד | 23/08/2010 10:34

      במידה וחב' הביטוח מערימה קשיים שלא לצורך, יש מקום לשקול לבצע פנייה למפקח על הביטוח, ולהביא בפניו התנהלותה של חב' הביטוח. עליכם לבקש את עמדתו ביחס למקרה הפרטי שלכם, והאם נכון הדבר כי חב' הביטוח היא אשר צריכה לשאת בעלויות האישפוז הסיעודי. סביר להניח כי המפקח יערוך סוג של בירור במסגרתו יבקש לקבל עמדתה של חב' הביטוח. בסופו של תהליך, באם אכן יקבע המפקח כי הצדק עמכם, משמע, חב' הביטוח צריכה לשאת בעלויות האשפוז, אזי, סביר להניח כי חב' הביטוח תפסיק להערים קשיים. מעבר לאמור לעיל, מאחר ומדובר בתאונת דרכים, הרי שתמיד ניתן להגיש תביעה לבית המשפט ע"פ חוק הפלת"ד, ולכלול בה בין היתר, את ראש הנזק בגין הוצאות האשפוז, בהן חב' הביטוח לא מוכנה לשאת. אינני יודע מהו סטטוס ההליך המשפטי כנגד חב' הביטוח.