תגמולי ביטוח בגין תאונה אישית

  • עובדת בשתי עבודות- את מי לתבוע וכמה
    עובדת | 16/08/2010 15:34

    שלום רב לצערי נפצעתי בתאונה אישית (לא עבודה) רופא נתן לי 3 חודשי מחלה וייתכן שהם יתארכו. אני עובדת בשתי עבודות- אחת משרדית ואחת מהבית. העבודה העיקרית היא המשרדית- נניח 10000 שח בחודש והמשנית מהבית נניח 5000 שח.(מותר לי לפנטז...) בהתחלה הצלחתי לעבוד מהבית אבל אחרי כמה זמן הרגשתי לא טוב וגם זה הסתיים. מה אני זכאית לתבוע מהביטוחים השונים (ביטוח לאומי, ביטוח אובדן כושר עבודה מהפנסיה וביטוח מנהלים מעבודה קודמת, ממנה אני שומרת את הריסק)?

    • תגמולי ביטוח בגין תאונה אישית
      עו"ד יקי רנד | 23/08/2010 10:18

      במידה ואיבדת את כושר עבודתך, עקב תאונה אישית, אזי תוכלי לתבוע דמי תאונה מביטוח לאומי או תגמולי ביטוח ע"פ פוליסת אובדן כושר עבודה. מהביטוח הלאומי את זכאית לתגמול בגין 90 יום ראשונים בלבד לאחר התאונה, ובמידה ובחרת במסלול זה, אינך זכאית לתבוע את פוליסת אובדן כושר העבודה בגין תקופה זו. לאחר שלושה חודשים, ככל שעדיין תימצאי באובדן כושר עבודה, תוכלי לתבוע את הפוליסה, ובלבד כי את אכן תעמדי בתנאי ההגדרה של הפוליסה. ניתן לתבוע מיד את הפוליסה מבלי לתבוע את הביטוח הלאומי, אולם ברוב הפוליסות קיימת תקופת המתנה של שלושה חודשים בהם ממילא אינך זכאית לתגמולים, למעט פוליסות בהן קיים קיצור תקופת המתנה, ואז באמת יתכן ומיותר לתבוע את הביטוח הלאומי. פוליסת ביטוח מנהלים קודמת, בה יש מרכיב של ריסק בלבד, איננה רלוונטית לאובדן כושר עבודה, אלא אם קיים גם מרכיב של אובדן כושר, ושמרת על רצף ביטוחי לאחר עזיבת העבודה הקודמת.