תביעת צד ג' רכב רכוש

  • כפירה באשמה
    אשר | 13/08/2010 18:28

    אישתי הייתה מעורבת בתאונה לפני 8 חודשים, לא שמענו מהביטוח של הנפגע במשך כל אותה תקופה כעת הגיע לנו הודעת תשלום. 1) האם מותר לביטוח לתקן את הנזק מבלי ליידע אותי? במשך תקופה כה ארוכה? 2) אם אנחנו כופרים באשמה האם זה שלא שיתפו אותנו בדברים יכול להוות קלף במשפט? 3) לדעתנו הנזק שנגרם לא כזה גדול כמו שהביטוח מבקש שנשלם יש לציין כי אין ברשותנו ביטוח צד ג' תודה

    • תביעת צד ג' רכב רכוש
      עו''ד זמירו עזמי | 13/08/2010 21:43

      אשר, ערב טוב. אתה מדבר על תביעת צד ג' כנגדכם, קרי אתם צד ג'. אין הניזוק ו/או המטחת שלו חייבים לשתף אותך באשר עושים, ואף יש להם זכות להגיש תביעה כנגדכם במשך 7 שנים מיום התאונה, וזאת שוב בהיותך צד ג' כלפיהם. לעניין גובה הנזק, ברור שתביעתם ו/או פנייתם אליכם צריכה להיות מבוססת עפ"י חוו''ד שמאי וחשבוניות תיקון וקבלות בתשלום בפועל, וכי זכותך לעיין ולבדוק את חוו''ד ומסמכיהם אף ע"י שמאי מטעמך ולהתנגד בגובה הנזק אפוא שצריך להתנגד בהתבסס על דעת השמאי מטעמך. אשר, כל עוד אין לך ביטוח צד ג' שיכסה אותך כלפי התובעים ושיש תביעת שיבוב של חברת הביטוח של הניזוק כלפיך כפי שאתה מתאר מומלץ שתבדוק את הדברים שלך בהקדם עם עו''ד מטעמך ועם שמאי ושלך ותגיע איתם להסדר שמא הנזק רק יגדל ויגדל אם יועבר לערכאות וחבל. אשר, תשומת לבך באם אתה סוגר את התיק כלפי הניזוק דאג שזה יהיה סופי עם חברת הביטוח שתובעת את השיבוב ועם המבוטח שלה "הניזוק", שמא תסגור רק איתם ומחר גם הוא יתעורר לך ויתבע אותך בנזקים ובהפסדים זההים ו/או אחרים. מקווה שעזרתי לך מאוד, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • תביעת צד ג' רכב רכוש-המשך
        עו''ד זמירו עזמי | 13/08/2010 21:48

        אשר, ערב טוב. בהמשך לתשובתי לעיל, במידה ואינכם מודים באשמה, זהו כבר סיפור אחר, ואז תצטרכו לנהל התיק, הן בעניין החבאת "האשמה" והן בעניין גובה הנזק כאמור, ועל כן שוב מומלץ שתתייעצו עם עו''ד המתמצה בתחום ותבחנו איתו ביחד את המקרה על נסיבותיו. בברכה, עו''ד זמירו עזמי, קלנסווה.