סירוב לבטח רכב

  • סירוב לביטוח רכב
    נצח | 27/07/2010 14:51

    פניתי לחברת ביטוח מסוימת לקבל הצעת מחיר לביטוח רכב, אך נאמר לי כי החברה מסרבת לבטח אותי. הנציג של החברה גם לא הסכים לתת לי שום הסבר אודות הסיבה לסירוב. מאוחר יותר פניתי לברת ביטוח אחרת (שלעולם לא היתי בקשר עיסקי איתה), וגם שם נתקלתי בסירוב, שהפעם התבסס על המידע שהועבר אליהם מהחברה הראשונה, שתיהן באותה בעלות. חשוב לציין שיש לי עבר נהיגה ללא תאונות, גניבות רכב וללא שום היסטוריה של טביעות ביטוח. 1. האם הסירוב חייב להיות מבוסס על איזושהי סיבה הגיונית, והאם מותר לסרב בלי שום סיבה? 2. האם ייתכן כי מדובר על סירוב גורף כלפי קטגוריה מסוימת של לקוחות, שאני במקרה נפלתי בה? האם זה חוקי? 3. האם אי-הסכמה מצד חברת הביטוח לתל לי הסבר אודות סיבת הסירוב היא חוקית? 4. האם מותר להעביר מידע אודות הלקוחות מחברה לחברה (אפילו ששתיהן באותה בעלות), שיכל אח"כ לשמש לסירוב לבטח?

    • סירוב לבטח רכב
      עו"ד גיל קראוס | 27/07/2010 18:05

      נצח ערב טוב, כעיקרון, חברת ביטוח יכולה לסרב לבצע ביטוח כזה או אחר, משיקוליה שלה. כמובן שאם ניתן יהיה להוכיח שמדובר באפליה מכוונת, אז יכול להיות שחברת הביטוח עוברת על חוק איסור אפליה ואז היא בבעיה. לפי מיטב ידיעתי, חברת הביטוח איננה מחויבת למסור לך מידע לגבי סיבת הסירוב.

    • סירוב ביטוח
      המנוסה | 28/07/2010 15:03

      חברות הביטוח אינן מבטחות רכבים מסוימים או מאחר והרכב יקר מאוד או בגלל עברו של הרכב. ממליצה בחום לפנות לסוכן ביטוח גדול הוא יוכל לבטח אותך בחברה איתה הוא עובד. בנוסף, חשוב מאוד שבהצעת הביטוח לא תסתיר מידע זה כי בעתיד תינזק .