פוליסת סיעוד של קופת חולים

  • שוד לאור היום.
    מאיר | 21/07/2010 20:37

    אני לא יודע לאיזה פורום הנושא שייך. אשמח אם תכוונו אותי. מדובר בשוד לאור היום של קופח כללית בעניין שדרוג הסיעודי שלהם. הם מחייבים אותך והפקידה אמרה לי אם אתה לא משתדרג אני מנתקת 4 שנים של חברות. היא אמרה שזה מגובה משרד הבריאות והאוצר. מה איך נתנו לזה יד. זה חוקי לחייב אותי להשתדרג? אשמח לתגובות..

    • פוליסת סיעוד של קופת חולים
      עו"ד גיל קראוס | 22/07/2010 15:05

      מאיר שלום, אינני מכיר את הוראות החוק שמחייבות זאת, אך נדמה לי שקראתי בעבר על הסכמה בין קופת החולים ובין המפקח על הביטוח בנוגע לשדרוג הפוליסה. כמובן שהשדרוג מיטיב עם המבוטח (אני לא יודע אם יש דרישה של פרמיות נוספות בעקבות זאת). אם אכן יש חובה מבחינת החוק, רק בג"צ יכול להועיל בעניין.

      • ברור שיש פרמיות נוספות
        מאיר | 22/07/2010 18:36

        התשלום החודשי עולה. ברור שהם רוצים להעשיר את הקופה שלהם. אבל למה לחייב?? חסכתי 4 שנים לביטוח שלהם.הפקידה אמרה אם לא מתאים לך אתה בעצם מבטל את הביטוח הסיעודי. איך?? משרד הבריאות והאוצר נתנו לזה יד??? פניתי היום למשרד האוצר וגם למשרד הבריאות אני רוצה תגובה שלהם. במקביל הפקידה בכללית ביקשתי ממנה לשלוח אליי מכתב ובו רשום שאם אני מסרב לשדורוג אזיי הם מסירים אותי מהביטוח. אני אשכור עו"ד ואגיש ייצוגית .אני מקווה שהם לא יתחרטו.