נימוקים לדחיית תביעה בגין אובדן כושר עבודה

  • נימוקים לדחיית תביעת אובדן כושר עבודה
    ראובן | 15/07/2010 11:51

    בשנת 2006 בוטחתי בפוליסת אכ"ע. בחיתום הצהרתי על סוכרת ואף על מוכנותי להבדק ע"י רופא מטעם חברת הביטוח. עקב מחלה זו נקבעה לי פרמיה הגבוה ב 50% מהפרמיה הסטנדרטית לגילי.לא נתבקשתי להבדק ע"י רופא החברה, אך המצאתי ביוזמתי אישור מרופא תעסוקתי מטעם מקום עבודתי, שקבע שאני כשיר לעבודתי (אקדמאי). כשנה לאחר מכן אושפזתי כחודשיים בבי"ח שיקומי עקב אירוע מוחי. שוקמתי לחלוטין ולאחר חודש מחלה חזרתי לעבודתי במשרה מלאה. חברת הביטוח שילמה את ימי אכ"ע במהלך האישפוז. בשנה שעברה אושפזתי שוב פעמיים עקב אירועים מוחיים ומחלות קשות נילוות. הבאתי אישורים רפואיים כמתבקש ושולמו לי סכומים עבור אכ"ע בימי האישפוז וכן עבור אכ"ע לאחר 3 חודשי המתנה כמקובל בפוליסה. מזה כעשרה חודשים אני באכ"ע מלא ורצוף, אך זמני. האם חברת הביטוח רשאית ע"פי חוק להעלות כיום נימוקים לדחיית המשך תביעת אכ"ע, כאשר כאמור קיבלתי גמולים בשלושה מקרי ביטוח ולא נדחיתי בעבר?

    • נימוקים לדחיית תביעה בגין אובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 15/07/2010 17:56

      ערב טוב, אם חברת הביטוח תסבור שמצבך הנוכחי אינו מוגדר כאובדן כושר עבודה בהתאם לתנאי הפוליסה, היא ראשית בהחלט לשנות את עמדתה. חברת הביטוח יכולה לשלוח אותך לבדיקת רופא תעסוקתי ואם הוא יקבע שבמצבך הנוכחי אתה לא נחשב במצב של אובדן כושר עבודה בהתאם לפוליסה - חברת הביטוח תפסיק את התשלומים.