ביטוח אובדן כושר עבודה

  • הפסקת תשלום אכ"ע מחברת הביטוח-האם חוקי??
    יוני | 14/07/2010 08:24

    אני באבדן כושר עבודה מלא (100%) מחודש ספטמבר 2009. קיבלתי עד עתה קצבת אובדן כושר עבודה זמנית מלאה.עד סוף יוני 2010. בתחילת יוני 2010המצאתי ביוזמתי מסמכים רפואיים עדכניים רלוונטיים(מרופאים מומחים בתחומי הנכות מהם אני סובל,כולל ועדת נכות ביטוח לאומי שהתקיימה בפברואר 2010 אשר שם נקבעו לי 100% אבדן כושר עבודה יציבה ו-95% נכות רפואית צמיתה) למצבי הרפואי, כולל אישור רופא תעסוקתי מחודש יוני 2010 על אבדן כושר עבודה מלא לצמיתות. (לצורך המשך תביעה) אתמול התקשרו אליי מחברת הביטוח וביקשו שאעבור בדיקת רופא תעסוקתי מטעמם. ביקשתי להיות מיוצג ע"י עורך דין מטעמי שילווה אותי לבדיקה ואז נאמר לי שזה לא מקובל מאחר ואין זו ועדה רפואית . כמו כן הודיעו לי טלפונית שהחל מראשון ליולי יופסק תשלום הקצבה וזאת עד לקביעותיו של הרופא התעסוקתי. במידה ואהיה זכאי לקצבת אבדן כושר עבודה היא תשולם רטרואקטיבית החל מחודש יולי 2010. שאלותיי הן: 1. האם ניתן באופן חוקי לעצור קצבת אובדן כושר עבודה כשעדיין לא התקבלה החלטה אחרת בנוגע למצבי הבריאותי? 2. מה אומר החוק לגבי בקשתי להיות מיוצג ע"י עורך דין במקרה זה? 3.האם לא מספיקה חוות דעתו של הרופא התעסוקתי שאצלו נבדקתי ביוני האחרון לצורך המשך קבלת הקצבה? 4. מהו ההבדל מבחינה החוקית בין "בדיקה רפואית" כהגדרתם לבין "ועדה רפואית" ? בתודה מראש יוני

    • ביטוח אובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 14/07/2010 15:23

      צהריים טובים, לחברת ביטוח עומדת הזכות לבדוק אותך אצל מומחה תעסוקתי מטעמה, על מנת שיבדוק את המסמכים והקביעות השונות ויקבע האם בהתאם לפוליסה הספציפית אתה אכן במצב של אובדן כושר עבודה. מדובר בבדיקה רפואית של רופא כאמור ולא וועדה רפואית בביטוח לאומי ולכן אינך מגיע לבדיקה עם עורך דין - אין רלוונטיות לעורך דין שכן מדובר בבדיקה רפואית בלבד. רק אם חברת הביטוח תקבע שאינך זכאי לתגמולים מכוח הפוליסה, אז יהיה מקום להיוועץ בעורך דין. לגבי הפסקת התשלומים, יש לבדוק את הוראות הפוליסה אך לכאורה חברת הביטוח יכולה לקבוע שהיא מפסיקה את התשלומים עד לקביעת הרופא מטעמה.

    • אובדן כושר עבודה
      המנוסה | 14/07/2010 15:49

      מאחר וחברת הביטוח איננה רשאית לבטל את הפוליסה בתקופה שהינך נמצא באובדן כושר עבודה היא למעשה מנסה. בזה שהיא הודיע לך טלפונית שהיא מבטלת את הפוליסהיש לכך משמעות משפטית. עצה חמה מאחת שעוסקת בתחום למעלה מעשור. פנה לעו"ד טוב וגדול. שכ"ט בכל מקרה משלום על ידי חברת הביטוח ולא על ידך.