מאוד תלוי מה סוג העבודה או השירות שאתה נותן

  • ביטוח אחריות מקצועית
    טל | 11/07/2010 20:16

    בס"דשלום רבבקרוב אני עתיד להתחיל לתת שרות כ"פרילאנסר" ללקוח, בתפקיד משרדי ובשטח. יצוין כי במשך שמונה חודשים היתי עובד מן המנין (שכיר) אצל אותו הלקוח ולאחר הפסקה, אני חוזר כאמור כנותן שרות חיצוני במשרה חלקית. האם כעת יש מקום לבטח את פעילותי אצל הלקוח (ואולי גם אצל לקוחות נוספים)בביטוח אחריות מקצועי / אחר- שלא נזקקתי לו קודם כשכיר בחברה?בתודה ובברכה,טל

    • מאוד תלוי מה סוג העבודה או השירות שאתה נותן
      יעל | 11/07/2010 21:07

      וגם בטיב היחסים שיש לך מול הלקוח...

      • ביטוח אחריות מקצועית
        טל | 12/07/2010 09:46

        בס"דשלוםמדובר במתן שרות כפרילאנסר המוגדר באופן רשמי כ"חוזה יעוץ". בפועל אין מדובר ביעוץ פר-אקסלנס אלא בעבודת ניהול ותפעול. החשש שלי הוא שבמקרה ושגיתי במילוי תפקידי במעשה או במחדל, אהיה חשוף לתביעת נזק מצד הלקוח.האם חששי מוצדק? האם יש מקום לביטוח אחריות מקצועית?ומה במקרה של מתן שרות כמאבטח פרילאנסר (בעל "רשיון נשק ארגוני" ועם נשק מורשה של הלקוח)?תודה,טל

    • נחיצות ביטוח אחריות מקצועית
      עו"ד יקי רנד | 13/07/2010 12:05

      ככלל, כל נותן שירותים מקצועיים, ראוי כי יבטח אחריותו המקצועית, מפני סיכונים הכרוכים במתן השירות, בעיקר נזקים הנגרמים ללקוחותיו עקב רשלנות. עם זאת, הדבר תלוי בתחום המקצועי בו אתה עוסק, בסוג התפקיד ובאופיו, סוג השירות אותו את מספק, בהשלכותיו הכלכליות, ועוד כהנה וכהנה. אני ממליץ לך להיוועץ בסוכן הביטוח שלך וכן עם עו"ד העוסק בתחום הביטוח, על מנת לקבל חוות דעת רחבה ומקצועית לשאלתך.

      • ביטוח אחריות מקצועית
        טל | 14/07/2010 18:47

        בס"דרוב תודות !