ביטול פוליסה

  • הפסקת ביטוח משכנתא
    אהרון אלי | 04/07/2010 19:18

    שלום, לי יש סוכן ביטוח שמבטח אותי בביטוח חיים ומבנה במסגרת ביטוח משכנתא. ביקשתי לעזוב אותו בשל שירות שלא לטעמי, (במקביל אני מבוטח בחברה אחרת-כך שיש לי כעת כפל ביטוח). כבר מחודש פברוואר אני מבקש מהסוכן לבטל את הביטוח ועדיין מידי חודש יורד לי תשלום לחברת הביטוח וכל פעם שאני מבקש שוב להפסיק להוריד לי כסף מהבק שוב יורד לי תשלום.לאחר שפניתי אליו שוב הוא ביקש ממני מכתב לחברת הביטוח לביטול הפוליסה. האים הסוכן צריך ממני מכתב לחברת הביטוח לביטול הביטוח, או שמספיק שהוא מבקש מחברת הביטוח לבטל הפוליסה? והאים אני יול לדרוש את כספי חזרה החל מתאריך שביקשתי ממנו לבטל ? אציין כי הוא הראה לי בקשה שלו במייל לחברת הביטוח לביטול הפוליסה לאחר כ-3 חודשים שאני מבקש ובכל זאת עדיין ממשיכים להוריד לי כסף.

    • ביטול פוליסה
      עו"ד יקי רנד | 05/07/2010 13:45

      מרגע שהודעת לסוכן הביטוח, על רצונך לבטל הפוליסה, היה עליו לפעול עבורך ביעילות ובמקצועיות. באופן כללי, מקובל לבטל פוליסה באמצעות הודעה כתובה, אולם גם אם נכון הדבר, היה על הסוכן להנחות אותך כי כך יש לפעול מלכתחילה, ולא לאפשר מצב בו אתה משלם מספר חודשים בניגוד לרצונך. לטעמי, על הסוכן ו/או חב' הביטוח, לבטל הפוליסה לאלתר, ולזכות אותך בגין החודשים בהם שילמת פרמיה לשווא.

      • שאלה לעו"ד יקי
        אהרון אלי | 05/07/2010 18:13

        תודה לעו"ד יקי, בנוסף רציתי להבהיר כי אני פניתי לסוכן שלי לבטל את הפוליסה בכתב-במייל. הסוכן לא ביטל, וכשפניתי אליו מדוע ממשיכים להוריד לי כספים 3 חודשים רצופים לאחר בקשתי ותשובתו הייתה: שאני אכתוב מכתב בקשה לביטול עבור חברת מנורה והוא יעביר אליהם. אכן כתבתי למנורה מכתב במשרדו של הסוכן לפי בקשתו בתאריך 20/5/06 . היום 5/7/010 אני מקבל מייל מהפקידה של הסוכן שאני צריך להחתים גם את אישתי על טופס הבקשה. שאלתי: האים הסוכן יכול להפסיק את פוליסת הביטוח עפ"י בקשתו שלו מחברת מנורה או שאני צריך לבקש ממנורה? תודה מראש