נזקי מים בדירה

  • נזקי מים בדירה | נשלח מאתר
    עופר | 28/06/2010 18:18

    מקוה שתעזרו. לדירתי נגרמו נזקים כתוצאה ממים שדלפו בצינור פגום. פניתי לחברת השרברבים של חברת הביטוח ואלו לא איתרו בתחילה את הבעיה, ולאחר שגילו, תיקנו את הצנרת ורצו להרים את כל המרצפות ליבש את החול ולהחזיר. אני לא רציתי בלאגן בבית וגם רציתי למכור את הדירה כי הייתי לחוץ בכסף. האם אני זכאי בכל זאת לפיצוי מחברת הביטוח? האם אני חייב לקבל את התנאים שלהם - או תיקון או כלום? תודה . עופר

    • נזקי מים בדירה
      עו"ד גיל קראוס | 29/06/2010 19:02

      עופר שלום, כעיקרון, חברת הביטוח הולכת לפי המלצת בעלי המקצוע מטעמה. יחד עם זאת, אתה יכול להביא איש מקצוע מטעמך - אם הוא יקבע שניתן לפתור את הבעיה בדרכים אחרות, אפשר לפנות לחברת הביטוח יחד עם המלצות איש המקצוע ולראות האם חברת הביטוח מוכנה לקבל את המלצותיו. בפוליסת ביטוח צנרת את אמור לקבל תשלום עבור התיקון ולא פיצוי.

      • נזקי צנרת
        עופר | 04/07/2010 08:58

        תודה עו"ד קראוס. אני הבאתי מומחה משלי שקבע עלות גבוהה יותר אבל זו נדחתה על ידי הביטוח ועד שהם נתנו תשובה כבר היה לי קונה לדירה ולא יכולתי לחכות יותר אז מכרתי את הדירה כמו שהיא בלי לתקן והורדתי לו במחיר. אני אני יכול לקבל את השווי של התיקון שהורדתי במחיר הדירה מהביטוח?

        • נזקי מים בדירה
          עו"ד גיל קראוס | 06/07/2010 15:40

          ברגע שלא אימצת למעשה את מסקנות המומחה מטעמך, עשויה להיווצר בעיה בעניין. יחד עם זאת, במידה ובית המשפט יקבל את גרסת המומחה מטעמך ויקבע כי עלויות התיקון היו גבוהות יותר, הוא יכול לפסוק לך סכומים כאלו ואחרים.