חובה ומקיף

  • הפרדת סוכנים לביטוח חובה ומקיף לרכב
    ריקו | 27/06/2010 14:14

    שלום, קיבלתי שתי הצעות ביטוח לרכב – באחת מהן, ביטוח החובה זול יותר. ובשניה – ביטוח המקיף זול יותר. הבנתי שאפשר להפריד ולעשות את החובה אצל סוכן אחד ואת המקיף אצל אחר. נכון שנראה לי עדיף לעשות אצל סוכן אחד את שניהם, אבל מצד שני יש שיקול כלכלי. שאלתי – האם זה מעשי בכלל? כלומר, האם אין חפיפה בין שני סוגי הביטוחים כך שבמקרה של תאונה יש להפעיל גם את החובה וגם את המקיף? או שמדובר בשני סוגי ביטוחים שונים ונפרדים כך שכל סוג תאונה מצריך הפעלה של אחד מסוגי הביטוח בלבד?

    • חובה ומקיף
      סיגל רייך-הלל, עו"ד | 28/06/2010 12:38

      ריקו שלום, אין מניעה לבטח בנפרד ביטוח חובה ומקיף(אצל סוכנים שונים). אך עצה אישית, כדאי לבדוק טוב טוב את תנאי הפוליסה, השתתפות עצמית, שמשות, גרירה וכו', שכן הזול יכול לההתגלות ביום המקרה כיקר מאד. בהצלחה, סיגל רייך-הלל, עו"ד