ראי תשובה לשאלתך בפורום נזיקין באתר

  • תביעות רכוש נגד חברת הביטוח - שכ"ט
    טל | 19/06/2010 23:10

    שלום רב, אני יודעת כי החוק מסדיר את גובה התשלום לעו"ד בתביעות נזיקין. רציתי לדעת האם ישנה חקיקה הנוגעת לתשלום עבור עו"ד בתביעות נזיקין-רכוש כנגד חברות הביטוח (האם גם בתביעות מסוג זה נהוג לשלם לעו"ד לפי אחוזים מגובה הזכיה בתביעה או שמשלמים להם מראש)? תודה.

    • ראי תשובה לשאלתך בפורום נזיקין באתר  לת
      עו"ד יקי רנד | 20/06/2010 19:23

      • תביעות רכוש נגד חברת הביטוח - שכ"ט
        טל | 21/06/2010 23:54

        ראשית תודה על תשובתך. אז שכ"ט לעו"ד נע בין 15%-20%? לא מדובר בסכומים גבוהים מדי? אני יודעת שבתביעות של נזקי גוף, במסגרת תאונות דרכים, הרף העליון הוא 13% ושם, לרוב, התביעות מסובכות יותר לא כך?

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 22/06/2010 09:56

          אינני יודע מה זה גבוה מדי, הכול יחסי בחיים. יתכן שתוכלי למצוא עו"ד פלוני שסתפק ב-10%, ובאותה מידה יבקש עו"ד אלמוני 25%. הדבר תלוי בגורמים רבים, אולם הטווח שהצגתי הוא המקובל. מכל מקום, בנוגע להשוואה אשר ערכת עם תיקי תאונות דרכים, יש להזכיר ולהדגיש, כי אחת הסיבות לשכה"ט הנמוך, היא העובדה כי בתיקים אלו, יש להוכיח נזק בלבד, בעוד בתיקי נזיקים אחרים, על פי רוב, יש להוכיח חבות נזיקית אשר איננה מתקיימת באופן אוטומטי, ומטבע הדברים, הדבר מוביל לייקור עלות הטיפול בתיק.

          • שכר טרחה בתביעות פלת"ד
            יוסי אפשטיין, עו"ד | 22/06/2010 17:34

            ברצוני להבהיר כי גם בתביעות פלת"ד בהן רוב עורכי הדין עובדים אכן על-פי האחוזים הקבועים בחוק, הרי שאין מניעה, למיטב ידיעתי, לסכם על שכר טרחה משוער הגבוה ממה שיתקבל מהרף העליון (13%) ובלבד שהדבר יוגדר באופן אבסולוטי ולא באחוזים. אדגים: נניח שהוגשה תביעה לביהמ"ש וזה האחרון נתן פס"ד ושכר הטרחה נקבע באחוזים (13% במקרה זה) ונניח שהסכום לעוה"ד שיתקבל יהיה 3,000 ש"ח. במקרה זה, אין מניעה מלהסכים מראש על שכר טרחה קבוע של5,000 ש"ח בלי קשר לסטטוס התיק (טרם הגשת תביעה ו/או לאחריה אך טרם מתן פס"ד ו/או לאחר קבלת פס"ד).