תשלום מע"מ

  • עצמאי או שכיר
    רעות | 15/06/2010 08:43

    שילמתי למוסך הסדר השתתפות עצמית לאחר תאונה. שבועיים לאחר מכן הם דורשים ממני לשלם מע"מ כי יש לי תיק במע"מ

    • תשלום מע"מ
      עו"ד גיל קראוס | 15/06/2010 16:34

      שאלתך איננה ברורה לי. אין כל רלוונטיות לשכיר או עצמאי מבחינת דרישת המע"מ- יש לשלם למוסך מע"מ על העבודות שבוצעו ואין רלוונטיות אם המשלם הוא שכיר או עצמאי.

      • תגובה לתשובה
        רעות | 15/06/2010 17:15

        האם דמי ההשתתפות העצמית כוללים את המע"מ או יש להוסיף עליהם? מה אני אמורה לקבל חשבונית מס או קבלה בלבד?

        • תשובה בפנים
          אחד שאוהב לעזור | 16/06/2010 00:30

          רעות שלום. אני מקווה שהתשובה שלי תספק אותך. אם יש לך תיק במעמ אז קיימות אחת משתי האפשרויות הבאות 1) יש באפשרותך להתקזז במעמ על הרכב 2)אין באפשרותך להתקזז במעמ על הרכב. אם ביכולתך להתקזז במעמ על הרכב אז גם כאן ישנם שתי אפשרויות 1)להתקזז באופן מלא 2)להתקזז באופן חלקי. אתן הסבר מקיף על כל האופציות כולן אם אין באפשרותך להתקזז במעמ, הרי שאת צריכה להביא לחברת הביטוח שלך או אישור מרואה החשבון שלך (אם יש רואה חשבון) או אישור ממשרד מע"מ שאינך מתקזזת במע"מ בנוגע לרכב אם באפשרותך להתקזז הרי שאת צריכה להבין שחברת ביטוח צריכה להחזיר אותך למצב שהיית בו אילולא היה קורה מקרה הביטוח ומכאן שאם את מתקזזת במעמ לא הגיוני שתקבלי את הכסף הן מחברת הביטוח שלך והן ממשרד מעמ ביום שתתקזזי. מכיוון שיש אפשרות להתקזז במעמ זה גם לא עניין של רוצה להתקזז או לא רוצה להתקזז, אם את יכולה להתקזז עלייך להתקזז כי חברת ביטוח היא חברה כלכלית ולא תסכים לשלם מעמ שאת יכולה למנוע ממנה (עלייך להקטין בכל דרך אפשרית על פי הפוליסה נזק למבטח) במידה והינך מתקזזת במעמ באופן מלא, הרי שלא מגיע לך שום דבר, את צריכה לשלם במוסך את המעמ ועל סכום זה להתקזז בעתיד מול משרד מעמ. במידה ואת מתקזזת חלקית, השאירי את המעמ במוסך, והראי לחברת הביטוח שלך בעתיד כי יש באפשרותך להתקזז באופן חלקי בלבד, שוב גם כאן או על ידי רואה חשבון או על ידי משרד מעמ במסמך חתום שאומר את גובה הקיזוז שהינך מתקזזת. אם את מתקזזת למשל 66 אחוז, הרי שחברת הביטוח צריכה לדאוג לך להחזר במצב כזה של 33 אחוזים נותרים. אם התשובה לא ברורה , אנא ספרי לי מה לא היה ברור ואשמח לחדד את תשובתי.