פוליסת אובדן כושר עבודה

  • פוליסה אובדן כושר עבודה
    יניב | 07/06/2010 12:31

    שלום רב לפי הסוכן ביטוח של המעביד יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה. המעביד מפריש כל חודש את התשלום שצריך . עכשיו אני באובדן כושר עבודה וכנראה לא אוכל לחזור בקרוב .הגשתי תביעה לחברת בביטוח לאובדן כושר עבודה היום מיתקשרים אלי ומודיעים לי שאין לי ביטוח כזה .התקשרתי לסוכן והוא אומר שיש לי ביטוח והם במשא ומתן עם חברת ביטוח.אני מציין שוב שהמעביד מפריש לי כל חודש לאובדן כושר עבודה .אין לי כל פוליסה שהיא על הנושא הזה. לדעתי המפעל והסוכן עשו כאן טעות קריטית בנושא . הם טוענים שכל העובדים מבוטחים באובדן כושר עבודה. אני מציין שהסוכן הגיש לי את הבקשה לאובדן כושר יחד איתי דרך הסוכנות שלו .זאת אומרת שהוא היה בטוח שיש לי ביטוח כזה. שאלתי מה אני יכול לעשות בנושא ואת מי אני יכול לתבוע ?את הסוכן ביטוח? או את המעסיק? או שנהם יחד? ניגרם לי פה נזק כספי ונפשי כבד. תודה מראש יניב

    • פוליסת אובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 08/06/2010 15:00

      יניב שלום, אם באמת יתברר שאמור היה להיות לך פוליסת אובדן כושר עבודה ומשום מה פוליסה זו לא נרכשה, בהחלט עומדת לך עילת תביעה. צריך לנסות ולברר איפה הטעות בשרשרת - האם אצל הסוכן ? אצל המעסיק ? אני בכל מקרה הייתי ממליץ לך כי אם הנושא יגיע לכדי תביעה, לשקול להגיש את התביעה נגד 2 הגורמים אלא אם אחד מהם לוקח את האחריות או מוכיח באופן ברור שיש להסיר ממנו את האחריות.