פוליסות אובדן כושר עבודה

  • פוליסת אובדן כושר עבודה
    יניב | 02/06/2010 21:10

    שלום רב אני כבר בחופש מחלה 5 חודשים משולם לי משכורת בידי חברת ביטוח{אובדן כושר עבודה}.תקופת ההכשרה לקבלת משכורת היא 3 חודשים . אני מעוניין לחזור למקום עבודתי אבל לניסיון כי לא בטוח שאצליח . שאלתי היא .אים אני חוזר לעבודה לאחר 5 חודשים בבית נגיד לשבועיים עבודה ומפסיק האים צריך לחכות שוב 3 חודשים להגשת תביעה לאובדן כושר עבודה. שאלה שניה בבקשה היא.האים שמעתם שחברת בביטוח משלמת אחרי 3 חודשי המתנה .אבל משולם ראטרואקטיבית מהחודש הראשון?. תשובתכם אודה בתודה מראש יניב

    • פוליסות אובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 03/06/2010 16:00

      יניב שלום, התשובות לשאלות שלך טמונות כעיקרון בהוראות הפוליסה הספציפית שלך. בדרך כלל, אם אובדן כושר העבודה נובע מאותו אירוע ואין הפסקה ארוכה בתקופת אובדן כושר העבודה, לא תאלץ להמתין תקופת הכשרה נוספת. ישנן פוליסות שמעניקות תגמולים החל מהיום הראשון לפגיעה (בתוספת פרמיה כמובן), הכל שוב תלוי בהוראות הפוליסה הספציפית.