פיצויי פיטורין וקרן פנסיה ע"פ חוק

  • קרן פיצויים וכקרן פנסיה
    דנה | 23/05/2010 18:03

    שלום רב אני עובדת בסוכנות ביטוח למעלה מ5 שנים , ופלני שבוע החלטתי להתפטר אני יודעת כי לא מגיע לי פיצויים , אך הבנתי כי משנת 2008 קיימת חוק פנסיה חובה ואכן יש לי אותה אך ללא מרכיב קרן הפיצויים האם אני זכאית לקבל פיצויים בכל זאת מקרן הפיצויים שלא נעשתה לי בכוונה תחילה נעשה לי רק קרן פנסיה ללא מרכיב פיצויים האם זוהי עבירה על החוק של המעביד שלי שהוא בעצמו סוכן ביטוח ? האם קיימת כאן עילה לתביעה ? האם חובה להוסיף קרן פיצויים לקרן פנסיית החובה אודה לתשובות

    • פיצויי פיטורין וקרן פנסיה ע"פ חוק
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 23/05/2010 21:17

      פיצויי פיטורין במידה והינך זכאית להם, אינם קשורים לקרן פנסיה והמעביד יכול היה - אך לא חייב היה- לשים לך חלק מהם (לרוב 6%) מדי חודש בחודשו. בין אם הפקיד שיעור זה מדי חודש (משיקוליו הוא) ובין אם לאו, הרי שהנך זכאית בעת פיטורייך לשיעור של 8.33% עבור כל שנת עבודה, שזה אקויולנטי לשכר של חודש. קופת פנסיה אינה במקום הפיצויים אלא בנוסף להם אך, כפי שכתבתי, יש מעבידים שמפרישים חלק מהסכום בקופה על חשבון פיצויים ואז בעת פיטורין הם משחררים את ה-6% ומשלימים 2.33% נוספים לשיעור האמור של 8.33% בסה"כ.

      • עו"ד יוסי אפשטיין בוקר טוב
        דנה | 24/05/2010 07:02

        ראשית תודה רבה על תגובתך יש מספר דברים שלא הבנתי האם המעביד עבר על החוק כאשר לא הכניס את מרכיב הפיצויים לפנסיה ? האם אני בכל זאת זכאית לפיצויים למרות שהתפטרתי מרצוני מאותה קרן פיצויים שאין לי אותה? ואיך עושים את החישויב של הפיצויים מאותה קרן פיצויים ? תודה רבה

        • קרן פנסיה ופיצויי פיטורין
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 24/05/2010 07:55

          ראשית כל, המעביד אינו חייב, כפי שכתבתי, להפריש מדי חודש בחודשו עבור פיצויי פיטורין ומשכך לא עבר על החוק. שנית, אם התפטרת ואין התפטרותך בדין מפוטרת וכנראה שכך הדבר - אינך זכאית כלל לפיצויי פיטורין והדבר נתון לחסדו של מעבידך ולמו"מ ביניכם. החישוב הוא משכורת לשנה באופן יחסי לחלקיות ההעסקה ולחלקיות השנים, שזה 8.33% מהשכר השנתי.

          • קרן פיצויים
            ערן | 11/02/2014 20:53

            שלום רב,
            בהמשך לשאלת של דנה,
            קיימת לי קרן פיצויים שהכספים בה הופרשו על ידי מס' מעבידים שעבדתי אצלם בעבר. ביקשתי מחברת הביטוח לשחרר את כספי הפיצויים. מחברת הביטוח ביקשו שהשיג להם טופס 161 ומכתב ממקום העבודה הקודם שמשחרר את את הכספים הללו. במקום העבודה עבדתי בשתי תקופות, תקופה אחת 7 חודשים ולאחר כשנה וחצי חזרתי לעבוד לתקופה של 8 חודשים. סיבת סיום העבודה הייתה עקב עזיבת העיר אילת לגוש דן מסיבות משפחתיות. במכתב שקיבלתי ממקום העבודה נרשם שאני לא זכאי לכספי פיצויים ואף חברת הביטוח מתבקשת להחזיר למקום העבודה את הכספים שהם הפרישו עבורי. האם המצב הזה חוקי? האם הם יכולים למנוע ממני לקבל את כספי הפיצויים שעומדים לרשותי למרות שלא כל הכספים הופרשו ממקום עבודה זה?