שכחתי לציין..

  • נזק שנגרם על ידי חברת הגרירה
    אזרח הגון | 16/05/2010 12:01

    שלום לכולם. אשמח לקבלת יעוץ והכוונה לגבי המקרה שלי. אני מתנצל מראש על אורך ההודעה אבל חשוב לי להסביר את כל הפרטים. לפני כשבועיים, רכב "חתך" אותי בכביש וגרם לי לסטות ימינה לכיוון המדרכה. הגלגלים הימניים פגעו במדרכה והתפוצצו. כמובן שהרכב השני ברח. התקשרתי לחברת הביטוח והם הודיעו כי הם שולחים לי גרר. מכיוון שהנזק היחידי היה הנזק לשני הגלגלים, לא פתחתי תביעה מכיוון שעלות תיקון הנזק פחותה מההשתתפות העצמית. חברת הביטוח שלחה נציג מטעמה שהמתין עימי עד שהגיע הגרר, וגם הוא הסתכל על הרכב וראה כי הנזק היחידי הוא לשני הגלגלים. בעת העמסת הרכב על הגרר, צינור האגזוז נגרר על הכביש. שאלתי את מפעיל הגרר האם לא נגרם נזק לאגזוז והוא אמר שלא קרה כלום וכי בגלל שהרכב נמוך האגזוז קצת השתפשף. בעת הורדת הרכב מהגרר, הטמבון הקדמי השתחרר בצד הימני, ונשבר מלמטה (רואים ממש סימן חיתוך של הטמבון מלמטה). שני אנשים נוספים שהיו בפנצ'ריה בעת הורדת הרכב ראו איך הטמבון נפגע בעת הורדת הרכב. כששאלתי את נהג הגרר איך זה קרה, הוא מלמל משהו שהרכב נמוך (כי התפוצצו שני הגלגלים..) ואין מה לעשות ומיד נכנס לרכב ונסע מהמקום. מאז, אנחנו ב"מריבות" עם חברת הביטוח. פנינו אליהם וביקשנו כי יפעלו להחלפת הטמבון שנפגע. בהתחלה אמרו לנו שישלחו משהו לבדוק את הרכב וכי זה יקח מספר ימים עד שיקבלו החלטה. אחרי מספר ימים נציגת חברת הביטוח התקשרה אלינו ואמרה כי השמאי אישר את הנזק ועלינו להביא את הרכב למוסך מסויים שם יתקנו אותו. עשינו כדבריהם, הבאנו את הרכב למוסך בבוקר, ובשעות הצהריים מתקשר אלינו בעל המוסך ואומר שהתקשרו אליו מחברת הגרירה ועכשיו הם לא מאשרים את החלפת הטמבון והם רוצים שאנחנו ניקח את הרכב למוסך שלהם בתל אביב שם יתקנו אותו (אנחנו גרים בצפון). בעל המוסך אמר לי שאין לו שום אפשרות לתקן את הטמבון, וכי הוא צילם אותו והעביר את התמונות לחברת הביטוח. למותר לציין שבאותו מועד הטמבון החדש כבר היה אחרי צביעה וכל מה שנותר היה להתקין אותו על הרכב. מאז, חברת הביטוח לא עונה לנו ולא משיבה לפניות שלנו. כמובן שבאותו מועד התקשרנו מיידית לחברת הביטוח ודרשנו כי יורו למוסך לתקן את הרכב, אבל הם מסרו לנו שהם צריכים לבדוק את העניין עם חברת הגרירה וכי בינתיים הם לא מאשרים את התיקון. הבהרנו להם כי אנו זקוקים לרכב עוד באותו יום (צריך להוציא את הילדים מגן) והבטיחו לנו כי מנהל יחזור אלינו תוך 24 שעות... כמובן שאף אחד לא חזר אלינו, למרות ששבנו והדגשנו עד כמה העניין דחוף ובסופו של דבר לא הייתה לנו ברירה ולכן שילמנו למוסך בצ'ק דחוי והוצאנו את הרכב. מאז, עבר שבוע, וחברת הביטוח לא נותנת לנו שום תשובה. כל פעם שאנחנו מתקשרים אומרים לנו שהעניין בבדיקה ושיחזרו אלינו, אבל כמובן שאף אחד לא עושה זאת. הם גם מפנים אותי לדבר ישירות עם חברת הגרירה למרות שאני מסביר להם שאני לא מכיר אותם וכי מכיוון שהם חברת הביטוח שלי והם אלו שהזמינו עבורי את הגרר, הם אלו שצריכים להסדיר הנושא מולם. מה עלי לעשות כעת? עלות התיקון היא גבוהה, כ - 5,000 ש"ח, ועל מנת שאוכל לשלם אותה בעת פירעון הצ'ק הדחוי עלי לקחת הלוואה ואינני רוצה לעשות זאת. אודה על ייעוץ ומתן הכוונה. תודה מראש,

    • שכחתי לציין..
      אזרח הגון | 16/05/2010 12:20

      שכחתי לציין בהודעה כי לא מדובר על רכב חדש (2004) וכי בעת החלפת הטמבון בעל המוסך אמר לי שצריך לעשות גם תיקון קטן באגזוז (היה בור חור אני חושב) אבל הוא לא לקח לי על זה תשלום נוסף (כך לפחות הוא טען ובחשבונית שהוא נתן לי כתוב תיקון אגזוז - 0 ש"ח). תודה.

    • נזק במהלך גרירה
      עו"ד יקי רנד | 18/05/2010 10:51

      אין ספק כי נגרם לך עוול, וזכותך המלאה לדרוש שיפוי מלא על כל שקל אשר אתה מוציא לתיקון הרכב. אני מתרשם כי חב' הביטוח גוררת רגליים מאחר והיא לא ששה לפצות אותך עקב נזק שגרמה חברת גרירה אשר ביצעה עבורה את השירות. לטעמי, כדי שדברים יתחילו לזוז במהירות, עלייך להוציא פקס לחב' הביטוח, בו אתה מתריא מפני תביעה כספית, אשר בנוסף לנזקי הגרירה תכלול ראשי נזק נוספים כמו הפסד ימי עבודה ועוגמת נפש, לקיחת הלוואה וכיו"ב. אני סבור שחב' הביטוח תתעשת ותפעל במהירות. ליתר ביטחון, תוכל להוציא מכתב דומה לחב' הגרירה, אשר הנה אחראית לנזקיך, וגם היא גורם מפצה פוטנציאלי. ברגע שתתקבל אצלה ההתראה, סביר להניח כי היא תזרז את הטיפול בך. בכל מקרה, עליך לשמור כל מסמך אשר מתעד המקרה ונזקיך, וזאת למקרה שדברים לא יסתדרו.

    • אזרח הגון יקר שלום
      אחד שאוהב לעזור | 19/05/2010 01:55

      קבל עצה ממני, אין צורך שתשתמש בחברת הביטוח שלך כמתווך בינך לבין חברת הגרירה. לדעתי זה גורם לך רק לעיכובים. פנה ישירות לחברת הגרירה, תרים מס צעקות על מס נציגים במס ימים שונים (תצעק אבל אל תיקח ללב, לא בריא) ואני מבטיח לך הנושא יתקדם הרבה יותר מהר מאשר גוף בירוקרטי כמו חברת ביטוח תטפל לך בנושא.אפשרות שנייה שלך היא להפעיל את הביטוח שלך, נכון תהיה ה"ע והתייקרות של הפוליסה, אבל כאשר הביטוח ירגיש שזה משפיע על הכיס שלהם, הם יקבלו עידוד גבוהה מאוד לתבוע את הנזק מחברת הגרירה וכאשר הם יקבלו את הסכום שהם שילמו לך אז הם גם יסגרו לך את ההתייקרות אצלם.בוא נגיד במילים אחרות שאתה נותן להם תמריץ.