סירוב להפריש לביטוח מנהלים קיים

  • מעסיק לא מוכן להפריש ל-"ביטוח מנהלים" קיים.
    ברכה | 11/05/2010 17:05

    שלום רב, אני בתהליכי קבלה לעבודה חדשה. במסגרת התהליך נאמר לי כי אין באפשרותי להמשיך את "ביטוח המנהלים" שלי אלא לעבור ל-"קרן פנסיה" + "קופת גמל", וקליטתי מותנת בהסכמה לתנאי זה. מכוון שעד היום לא הפרשתי ל-"קופת גמל" או ל-"קרן פנסיה", למעשה, יש פגיעה קשה בזכויותיי בכל הנוגע לוותק, וכו'. האם דבר זה מנוגד לחוק? או האם מותר למעסיק להחליט להעדיף מסלול של "קרן פנסיה" + "קופת גמל", על "ביטוח המנהלים" ולחייב את עובדיו לעבור למסלול זה? במידה ופעולה זו אכן חוקית, האם ניתן להעביר את הכספים שנצברו ב-"ביטוח המנהלים" ל-"קרן פנסיה" חדשה וגם לא לפגוע בזכויותיי בכל הנוגע לוותק, וכו'? אשמח לתשובה בהקדם מכוון שעלי לחתום על החוזה בימים הקרובים.

    • סירוב להפריש לביטוח מנהלים קיים
      עו"ד גיל קראוס | 11/05/2010 17:45

      ערב טוב, לפי חוק פנסיה חובה, העובד רשאי לבחור באיזו סוג של קרן לבחור וכן את זהות החברה שמחזיקה בקרן. לפיכך, ניתן לכאורה לחייב את המעביד החדש שלך להמשיך ולהפריש לביטוח הקיים, כל עוד ניתן לעשות זאת. לעניין העברת הכספים שנצברו, עליך להתייעץ עם סוכן ביטוח בעניין.

      • תודה, אך לא כל כך הבנתי...
        ברכה | 11/05/2010 18:02

        תודה על התגובה. לא כל כך ברור מדוע השתמשת במילה "לכאורה". האם החוק אינו חד משמעי? כמו כן, מה הכוונה "כל עוד ניתן לעשות זאת"? מדובר בפוליסה "פעילה", כלומר היו הפקדות לפוליסה עד לא מזמן. האם יש מניעה להמשך ההפקדות במצב זה?

        • אנסה לפרש
          אחד שאוהב לעזור | 12/05/2010 00:10

          החוק אומר משהו...מה שהחוק אומר לא חשוב כרגע.נסה להבין, אתה לפני קבלתך לעבודה או בשלבים הראשוניים, הם מסכימים להפריש לך כספים אבל אך ורק לקרן שהם מעוניינים להפריש אליה ולשם כך הם רוצים להחתים אותך ואם תפנה בעתיד ותגיד שלא רצית בזה יוכלו להראות שהיית מעוניין בזה. בכל מקרה, תוכל לפעול בשתי דרכים, אחת לא להסכים ואז לא יקבלו אותך לעבודה, אין ביכולתך להכריח אותם להכניס כספים לקרן שאתה מעוניין בה על אף שהחוק אומר שאתה יכול לבחור. או שאתה מחליט לחתום ולהיכנס לעבודה.לאחר מכן קרא היטב את חוק חוזים אחידים.החוזה שאתה חותם עליו בסופו של דבר הינו חוזה אחיד, זהו בטח נספח לחוזה בינך לבינם, מאוחר יותר עם חלוף הזמן תוכל לטעון בבית משפט לחוזים אחידים את אחת הטענות שניתן לטעון על פי חוק חוזים אחידים. דעתי האישית קבל את התנאים תעבוד ועזוב אותך מכאב ראש מיותר לגבי כל שאר הדברים שכתבתי.

          • אם החוק לא מחייב אז מה, לעזאזל, הוא שווה?
            ברכה | 12/05/2010 10:51

            הבנתי את ההסבר שלך. באופן כללי, מה שאתה אומר: "חוק לחוד ומציאות לחוד". הרי מדובר במדינת ישראל... חדשות לבקרים אנו שומעים על גופים המפרים את החוק. למה שזה יפתיע אותי? רק כקוריוז, הגוף עליו מדובר הוא גוף ממשלתי/ציבורי ולא פרטי !!! אני עדיין רוצה להאמין כי אנו חיים במדינת חוק, ולכן גם פניתי לפורום ליעוץ משפטי. אני אנסה להבהיר, בעדינות, למעסיק את אשר מסרו לי בפורום זה ואם המעסיק לא ישתכנע, אפעל למצות אתו את הדין (יתכן וכפי שהמלצת, לאחר התחלת העבודה). מפרי חוק, דינם להיענש !!! זו, לפחות, היא דעתי. רק בצורה זו יש סיכוי שיהיה לכולנו קצת יותר טוב לחיות במדינה שכל כך הרבה נאלצנו לסבול (וזה נאמר, לצערי, מ"חוויות" אישיות) בכדי להגיע אליה.

        • הפרשה לביטוח מנהלים
          עו"ד גיל קראוס | 12/05/2010 14:06

          אם מדובר בפוליסה פעילה, אז בהתאם לחוק עומד לך החופש לבחור באיזה קרן את מעדיפה לבצע את ההפרשות.