על איזה חברת ביטוח מדובר?

  • כיסוי ביטוח
    מוטי | 25/04/2010 18:23

    לפורום שלום, גיסי היה מעורב בערב יום העצמאות בתאונת דרכים בו נפגע רכבו, ללא כל נפגעים בנפש. כאשר אימו יצרה קשר עם הביטוח על מנת להפעיל את הפוליסה נאמר לה לתדהמתה כי גיסי אינו מבוטח מאחר והוא אמנם מעל גיל 21 אך אינו בעל וותק נהיגה של 4 שנים, אלא רק 3 שנים ו11 חודש ועל כן הנזק אינו מכוסה ע"י חברת הביטוח. חמותי טענה בפני החברה שבעת רכישת הפוליסה היא מסרה את הפרמטרים הנכונים כולל עניין הגיל והוותק וזו טעות של חברת הביטוח שהנפיקה פוליסה בתנאים הללו. חברת הביטוח טוענת שייקח לה 30! יום למצוא את הקלטת השיחה בינהם עובר לחתימת הפוליסה על מנת לבדוק אם יש צדק בטענתה. שאלתי היא מה ניתן לעשות בינתיים(ואולי גם אח"כ מבחינה משפטית) מאחר וחברת הביטוח לא מוכנה לתת אישור לתיקון הרכב שנאמד בנזק של 27,000 ש"ח עד גמר הבדיקה הנ"ל, וגם לא מוכנה לספק בינתיים רכב חלופי עפ"י הסדר הפוליסה הקיימת. לתשובתכם אודה, וסליחה על אורך הדברים.

    • על איזה חברת ביטוח מדובר?  לת
      אחד שאוהב לעזור | 26/04/2010 23:37

    • על איזה חברת ביטוח מדובר?  לת
      אחד שאוהב לעזור | 26/04/2010 23:52

      • לאחד שאוהב לעזור
        מוטי | 27/04/2010 00:46

        ביטוח ישיר, מדוע זה רלבנטי?

        • נהלים מוכרים
          אחד שאוהב לעזור | 29/04/2010 20:55

          שמע ידידי, הנהלים שלהם מוכרים לי. אתה יכול להקשיב לי ואתה יכול שלא, באמת שלא אכפת לי. מה שכן, אתה לוקח סיכון. אסביר את עצמי. כאשר אתה במצב של בדיקת החבות מול ביטוח ישיר בקטע של שיחות הקלטה, יש שני מצבים, אחד מהם זה להאזין לשיחות הקלטה כאשר אתה עדיין לא הגשת מסמכים כדי לתבוע, המצב השני הו שהגשת מסמכים כדי לתבוע. מצב 1 מכיוון שרק דיווחת , אך לא מסרת מסמכי תביעה כגון: צילום רשיון נהיגה משני צידיו, צילום רשיון רכב, ספח א' רישום פרטי תאונה, חשבונית תיקון ואם שמאי מרשימה שלהם אז אפילו לא צריך חשבונית מקורית. מכיוון שלא מסרת כל המסמכים הללו זמני הטיפול הם 30 יום, אין תביעה, לא מחוייבים בזמני טיפול, מחוייבים בזמן הסביר וזה כבר על פי חוק הפרשנות סעיף 11 למיטב זכרוני כאשר חוזרים ועושים פעולה מסויימת כל כמה זמן, ובמונחי ביטוח ישיר חודש פחות או יותר מצב 2 אתה מגיש את כל המסמכים שרשמתי למעלה, ואז על פי התחייבות שלהם כלפי הלקוחות וגם בנוהל של "תשלום תוך 10 ימי עסקים" שיחות הקלטה מבחינת הנהלים הפנימיים שלהם לא נחשבים לבדיקות חבות ולכן הם מחוייבים לבדוק את שיחות ההקלטה ולשלם תוך 10 ימי עסקים זאת מכיוון שבנהלים שלהם שיחות הקלטה לא מעכבות זמני טיפול (לדעתי מספיק פייר) הקצ' הוא שאתה חייב לשלם למוסך תשלום דחוי ואם הם בכל זאת מסיבה כזאת או אחרת יעכבו את החזרת הכסף אז אתה בבלגאן עם הבנק. כדאי שתרים אליהם טלפון ותשאל.

    • כיסוי ביטוחי
      עו"ד יקי רנד | 27/04/2010 10:16

      יש ללחוץ על חב' הביטוח לאתר הקלטת בהקדם האפשרי, על מנת שניתן יהיה ללבן המחלוקת בזמן קצר. בדקי אפשרות לתת למוסך צ'ק דחוי עד לפתרון הבעיה הביטוחית. בדקי בפוליסה כי אכן נושא הוותק מופיע בפוליסה ומובלט בצורה ברורה. במידה והבירור מתעכב, אין מנוס מתיקון הרכב באופן עצמאי, ובמידה ויסתבר כי הצדק עמכם, תהא חב' הביטוח מחויבת בהשבת הכספים בהם נשאתם. רצוי כי חב' הביטוח תשלך שמאי מטעמה, על מנת למנוע פתחון פה מטעמה בהמשך, בשאלות הנוגעות לגובה הנזק. יש לשקול פניה למפקח על הביטוח וזאת במידה וחב' הביטוח גוררת רגליים ולא עורכת בירור מהיר ויסודי.

      • שלום לך מוטי
        ביטוח ישיר - שירות | 27/04/2010 11:24

        הצטערתי לקרוא על תחושותייך, כפי שעולה מהודעתך, אשמח אם תשלח אליי מייל עם פרטי המקרה, ופרטי התקשרות עימך אשמח לנסות לטפל בפנייתך  למייל pniot@555.co.ilבברכה, דור נציגת שירות לקוחות, ביטוח ישיר

        • תשובה
          מוטי | 27/04/2010 11:54

          דור שלום לך, אכן שלחתי מכתב לפניות הציבור של חברתכם עוד לפני שראיתי את התגובה שלך. המייל נשלח לכתובת pniot@yashir.co.il' אתמול בערב. פרטי ההתקשרות עימי מצויינים במייל. תודה רבה, מוטי.

          • מוטי שים לב
            לא משנה מי | 29/04/2010 20:59

            זה משירות לקוחות של ביטוח ישיר השאיר לך את המייל הרלוונטי אתה פנית לפניות הציבור, אני מאמין שאולי הם מאותו אגף אבל פה יש בנאדם שקרא את התלונה שלך מהאינטרנט ואף פנה אליך באופן אישי, מה שלא קורה באף מקום אחר, איזה חברה מגיבה באינטרנט? אולי כדאי שתטרח ותשלח לו מייל למייל שלו?!