תאונת פגע וברח

  • פגע וברח עם פלסטינאי
    ליאור | 07/04/2010 10:35

    בשבוע שעבר נכנס ברכב המשפחתי שלנו נהג פלסטינאי עם רכבו ומשפחתו, כשביקשתי להחליף איתו פרטים - ברח! רשמתי מספר רכב והתברר אח"כ כפלסטינאי. האם אני אמור לתבוע את הנהג/הרשות הפלסטינאית/מדינת ישראל? אני מתכוון גם לנזקי גוף וגם רכוש.האם ביטוח החובה שלי אמור להתבע?תודה!

    • תאונת פגע וברח
      עו"ד גיל קראוס | 07/04/2010 16:08

      ליאור שלום, לגבי נזקי הגוף, אתה תובע את ביטוח החובה של הרכב שלך - בנזקי גוף, אין עניין של אשמה - כל אחד תובע את ביטוח החובה של הרכב בו נהג או נסע. לעניין נזקי הרכוש, אם יש לך ביטוח מקיף, כדאי שתפעיל את הביטוח על מנת לקדם את ההליכים. אם אין לך ביטוח מקיף, צריך לכאורה לתבוע את הנהג הפוגע אך אם אין לו אזרחות ישראלית אתה עלול להיתקל בבעיות בין היתר של סמכות שיפוט.

      • קודם כל תודה!
        ליאור | 07/04/2010 22:34

        התמונה התבהרה תודות לתשובה, האם אין למדינת ישראל את הזכות (והחובה) למצות את הדין עם כל נהג הנוהג בכבישיה? קראתי ברשת על נהג שניסה לתבוע נהג פלסטינאי, משלא נתקבלה תגובה (כצפוי) פנה לרשות הפלסטינאית וגם שם נתקל באי-תגובה ואז...תבע את הרשויות שלנו על כך שבשטחנו מסתובבים נהגים שהחוק לא יכול להתמודד איתם. האם זה מצב אמיתי ואפשרי? תודה!

        • תאונת פגע וברח
          עו"ד גיל קראוס | 08/04/2010 16:49

          על פניו, האפשרות שבית המשפט יטיל על המדינה אחריות לפקח על כל רכב שנכנס לתחומה ויחייב אותה בפיצויים, נראית קלושה.