נזק נפשי, תאונת דרכים

  • ג'יפ לא עצר לפני מעבר חצייה
    ליליה | 25/03/2010 21:57

    לפני כשנתיים חציתי יחד אם בתי בת ה9 את הכביש במעבר חצייה בתוך עיר מגוריי , ג'יפ אשר נסע בפרעות לא חיכה שנעבור עד הסוף אלה ניסה לעקוף אותי ואת בתי מה שגרם לו לבלום בפיתאומיות כמה סנטימטרים גורליים מבתי בת ה9 נהג הג'יפ נמצא וסירב להודות במקרה. הגשתי תלונה במשטרה ובמשך זמן רב טופלתי אצל פסיכיאטר , היום לאחר סיום הטיפול שעברתי עורך הדין ששכרתי הציע להפנות את התיק לדיון בבית משפט. קשה לי להחליט אם לפתוח בהליך משפטי בבית משפט כיוון שעורך הדין ששכרתי אומר שהמקרה לא פשוט וכרוך בהוצאות כספיות הבאות: 700 ש"ח עבור פתיחת תיק בבית משפט וחוות דעת של פסיכיאטר בעלות של 3000מצידי. האם מישהו ניתקל במקרה דומה ויכול להגיד מה הסיכוי שלי לזכות בתביעה זו , והאם גובה הפיצוי (אם יהיה כזה) יתן כיסוי לכסף שהשקעתי?. אם אני אחליט שלא להגיש תלונה לבית משפט האם אני חייבת לשלם הוצאות לעו"ד? (הוצאת תיק רפואי מקופת חולים עבורי , התכתבות עם חברת הביטוח של נהג הג'יפ) בתודה מראש לעונים!

    • נזק נפשי, תאונת דרכים
      עו"ד זמירו עזמי | 28/03/2010 16:36

      ליליה, שלום. לעניין ההוצאת זה חל על הלקוח, ואילו עניין שכ"ט עו"ד בתביעות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים זה תלוי הסכם עם עוה"ד בד"כ זה באחוזים מהתוצאה. לעניין מימון המומחה זה תלוי בהסכם הצדדים כיצד ישאו בזה או תלוי החלטת ביהמ"ש "לפי שק"ד השופט". לעניין גובה הנזק, זה תלוי הנכות שתקבע בתיק באם תקבע נכות שכזו בכלל, ועל כן מומלץ לדעתי להיוועץ עם מומחה בתחום הפסיכיאטרי בטרם תחל בצעדיך, אשר ימסור לך את שיעור הנכות הצפויה אם בכלל ואת הקשר הסיבתי לתאונה. ליליה, עליך לזכור כי תקופת ההתיישנות בתיקי פלת''ד 7 שנים מיום התאונה, ותבדקי באם יש לך ביטוחים אישיים שיכולה להשתמש בהם.. מקווה שעזרתי לך, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.