אובדן כושר עבודה

  • אובדן כושר עבודה
    מירי | 18/03/2010 13:18

    מה קורה במצב שבו עובדת איבדה את כושר עבודתה לעבוד בחברה ביוני 2006, אך המעביד שלה העביר את תשלומי הביטוח למבטחים רק מנובמבר 2006 ובתלוש המשכורת של נובמבר מצויין כי הועבר למבטחים תשלומים עבור חודש מאי 2006 והלך. מבטחים טוענים כי מאחר והתשלומים בוצעו בפועל רק בנובמבר לא היה לעובדת כיסוי ביטוחי כשאיבדה את כושר העבודה למרות שבתלוש המשכורת צויין כי התשלומים הועברו רטרואקטיבי. כעת פנינו בדרישה למעסיק וזה בטיפולם. השאלה היא: האם במידה ולא יהיו הסכמות עם המעסיק ונרצה לתבוע את המעסיק וגם את מבטחים האם תיהיה כאן התיישנות? עד מתי ניתן לתבוע את המעסיק ועד מתי יהיה ניתן לתבוע את מבטחים (חב' ביטוח מנורה)?

    • אובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 18/03/2010 15:23

      מירי שלום, על תביעת ביטוח יש התיישנות של 3 שנים מיום מקרה הביטוח ולכן התביעה נגד מבטחים התיישנה. יחד עם זאת, מאחר ומדובר באובדן כושר עבודה, הרי שכל חודש למעשה העילה מתחדשת מחדש ולכן ניתן לתבוע עד 3 שנים אחורה. לעניין תביעה נגד המעביד, הרי שלכאורה מדובר בתביעה נזיקית בגין הנזק שהוא גרם מאחר ולא שילם בזמן את הביטוח ובתביעה נזיקית ההתיישנות היא 7 שנים מיום האירוע.