התחזות של נציג חברת הביטוח

  • התחזות מנציג של חברת ביטוח וניצול לרעה של מידע איש
    טניה | 14/03/2010 12:36

    רכשתי רכב והייתי מעוניינת לעשות לו ביטוח חובה ומקיף. קיבלתי הצעות מחיר מכמה חברות ביטוח שהיו איתי בקשר.בשלב מסויים קיבלתי טלפון מנציג של חברת ביטוח א, ונאמר לי שלפני כמה דקות "חבר שלי" דיבר עם אותה חברת ביטוח ואמר להם כי אינני מעוניינת בהצעת המחיר שלהם מכיוון שיקר לי מדי ושלא יחזרו אליי, חשוב לציין שהוא מסר להם את כל הפרטים שלי, כולל תעודת זהות, דגם רכב, כתובת וכדומה.זה ישר הדליק לי נורה אדומה מכיוון שאני היחידה שטיפלה בכל העניין הזה של הביטוח והיו לי חשדות שזה נציג מחברת ביטוח ב. שגם היה איתי בקשר. בסופו של דבר עשיתי ביטוח עם חברה א. היום דיברתי אם אותה חברה שעשיתי בה ביטוח וביקשתי שיאזינו לשיחה שלהם עם אותו "חבר שלי" . התברר שמדובר אכן בנציג מהחברה המתחרה, שהתקשר מהטלפון של אותה חברה (שאת פרטיה לא יכולים למסור לי ללא צו מבית משפט, אך אני יודעת במי מדובר).מדובר פה בניצול לרעה של כל הפרטים אשר מסרתי לאותו נציג לצורך קבלת הצעת המחיר. ברצוני להגיש תלונה רשמית לגבי העניין ואולי אפילו לתבוע את החברת ביטוח.רציתי לקבל ייעוץ כיצד כדאי לי לפעול מכאן.

    • התחזות של נציג חברת הביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 16/03/2010 14:44

      טניה שלום, אכן על פניו מדובר במקרה חמור. הייתי ממליץ לך לפנות בתלונה מפורטת למפקח על הביטוח אשר יחקור את המקרה ויפיק את החלטותיו. אפשר גם להגיש פה תביעה על פגיעה בפרטיות, אבל מדובר בהליכים לא פשוטים בפרט לאור העובדה שאין בידיך הוכחות לגבי זהות המתחזה ותצטרכי צו של בית המשפט.