חברת הביטוח

  • בירור לגבי התנהלות עורך דין
    ג'ינאן | 05/03/2010 16:53

    נדרסתי לפני שלוש שנים, נתתי מיפוי כוח לעורך דין לתביעת חברת הביטוח על מנת שישלמו את הפיצוי. לפני שלוש ימים שלח לי הודעה עם אחד האנשים - שהחברה שילמה רק 3000 ש"ח. הוא לא הראה לי מסמכים או הצ'יק שקיבל מהחברה . אמר לי שהיום אוכל לפנות למשרדו כדי לקבל את הצ'יק קבענו בצהריים, הגעתי בזמן אך לא היה ואמר שהוא לא נמצא באזור אמר שיהיה במשרד בשעה 5 ולא נכח אך שלח את הצ'יק עם ילד בן 12 בערך . הצ'יק הוא מחשבונו ויש בו סכום של 3000 ש"ח ולא יתכן שזה הסכום והוא לא לוקח את חלקו- כי לדעתו זה מה ששלמה החברה. כאשר ביקשתי לראות את המסמכים והצ'יק של החברה אמר שהנוהל היום הוא שהחברות מעבירות את הכסף ישר לחשבון עורכי הדין. אני לא מאמינה לו מה אפשר לעשות - לא השתמשתי בצ'יק שנתן לי כי לא נראה לי שזה הגיוני. מה אפשר לעשות במקרה הזה?

    • חברת הביטוח
      אחד שאוהב לעזור | 05/03/2010 17:41

      ידידי היקר, לעורך דין יש "קרן נאמנות" חברות הביטוח אכן נוהגות לשלוח כסף לבקשת עורך הדין לחשבונם באותה "קרן נאמנות" אני רואה איפה הבעייתיות, יש חוסר אמון, ואני גם מבין למה (מבין אותך בגלל מקרה אישי) פנה לחברת הביטוח שאותה תבע העורך דין, שאל כמה שילמו, בקש מסמך, ישלחו לך בלי שום בעיה. כך תוכל לבדוק כמה שילמו וכמה מתוך זה היה צריך לקבל עורך הדין לקבל וכמה נשאר לך, ובכך תדע אם הוא משקר עליך או לא.

    • התנהלות עורך דין
      עו"ד גיל קראוס | 09/03/2010 15:19

      צהריים טובים, אכן בדרך כלל מקובל שאת כספי הפיצויים שולחת חברת הביטוח לעורך הדין, הוא זה שמקזז את שכר טרחתו ומוציא ללקוח את יתרת הפיצויים. לעורך הדין יש חובה להראות ללקוח שמבקש ממנו אישור לגבי הכספים שהועברו לידיו. בנוסף, את היית אמורה לחתום על שטר ויתור סטנדרטי בו נכתב כי את מסכימה לסילוק התביעה וכי סכום הפיצויים סוגר את כל דרישותייך ותביעותייך. אני מציע שתפני לעורך הדין ותדרשי ממנו לקבל אישור בנוגע לכספים שהתקבלו אצלו מחברת הביטוח - צילום השיק, אישור העברה, הקבלה שהוצאה לחברת הביטוח וכיוצ"ב.