נזק ראשון

  • "נזק ראשון"
    רוי | 11/02/2010 10:44

    שלום, יש לי ביטוח דירה עם הרחבה לכיסוי שבר בשיש עפ"י נזק-ראשון, וכן עד 1% מסכום הביטוח לפריט ועד ל-5% מסכום הביטוח לשנת ביטוח. נשבר לי שיש במטבח וכתוצאה מכך נאלצתי להחליף חוץ מהשיש גם אדן חלון וכיור שהייה מותקן בשיש. ברור לי שנזק ראשון זה גבול אחריות. שאלתי: תוך התייחסות שהביטוח מכסה עד 5 פריטים, האם אדן-החלון והכיור נחשבים כל אחד בנפרד כפריט בפני עצמו ואני זכאי לפיצוי בגין החלפתם למרות שלא ניזוקו( השבה למצב לפני קרות מקרה הביטוח) ? או שהמושג נזק-ראשון מגביל לפריט שניזוק בלבד??? יצוין שעלות השיש גדולה מ-1% מערך התכולה תודה רועי

    • נזק ראשון
      עו"ד גיל קראוס | 11/02/2010 16:50

      רועי שלום, יש לבדוק את הוראות הפוליסה ואת ההתייחסות של התאמת פריטים כאלו ואחרים עקב נזק לפריטים אחרים. בדרך כלל, הפוליסה אכן מדברת על פריטים שניזוקו ולא על פריטים חיצוניים.

    • רוי שלום
      אחד שאוהב לעזור | 11/02/2010 18:58

      לפי מיטב ידיעתי, לכיסוי מהסוג הזה לא קוראים נזק ראשון.כיסוי זה שאתה מדבר עליו ניתן כהרחבה לביטוח המבנה שלך (ישנן חברות שנותנות בחינם ישנן שמוכרות את הכיסוי)הוא אינו קשור לנזק ראשון שני או שלישי.שבר תאונתי מכסה מס פריטים, בינהם גם השיש שבביתך, אני לא זוכר אם כיור נמצא תחת כיסוי זה, אבל אם זיכרוני לא מטעה אותי, זה נמצא תחת כיסוי זה. כשאתה אומר אדן חלון אני לא בדיוק מבין מה הכוונה אז לא אדבר על כך.שבר תאונתי אומר שתחת גבול אחריות 1 אחוז מסכום הביטוח של המבנה או של 2.5 אחוז מסכום ביטוח התכולה במידה ויש  (מתאר לעצמי שבחברתך הגדילו ל5 אחוז) זה יכוסה.באופן גורף, נזק תוצאתי לא מכוסה.כאשר אתה אומר "נאלצתי" זה בעצם הופך את זה לנזק תוצאתי, אם לא נגרם נזק ישיר לפריט עצמו לא יכוסה, ואם נגרם נזק ישיר אז יכוסה אבל תחת ה"ע משלו.בנוגע לנזק ראשון, זהו סוג של ביטוח. לדוגמה יש חנות עם 120 סניפים, מבחינה סטטיסטית אין מצב שכל הסניפים ישרפו, וזה יהיה ביזבוז כסף לבטח את כולם, נזק ראשון קובע מס מסויים של סניפים ואומר שאם במהלך התקופת ביטוח ישרפו או יגרם נזק למס מסויים שנקבע מראש של סניפים אזי יכוסו סניפים אלו. אפשר להשליח זאת גם על תכולה, אבל...קשה לי לראות איך עושים זאת לביטוח מבנה יחיד ובודד, ולכן לא נראה לי הגיוני שזהוא הסוג של הפוליסה שעליו אתה מדבר עליו..

      • אשמח לפרט יותר
        אחד שאוהב לעזור | 11/02/2010 19:49

        ראה למשל בקישור הבא:http://www.mekif.co.il/h-polisa.htmlכנסו לפוליסה של ביטוח ישיר למשל, חפשו בפרק ה' הרחבה לשבר תאונתי, לדעתי רוי אתה מדבר משהו דומה לכיסוי זה.אם רק תשאיר פה את שמה של חברת הביטוח שלךאשתדל לקרוא את הפוליסה שלהם ולתת לך תשובה מתוך הפוליסה שלהם.

        • שם חברת הביטוח
          רוי | 15/02/2010 22:48

          ממש תודה על העזרה. שם חברת הביטוח היא מנורה. ביטוח דירה פרק 1, סעיף 6