אשמח לענות על שאלתך

  • חובת היידוע
    חגי | 10/02/2010 21:48

    בבעלותי רכב ללא ביטוח מקיף. מסרתי אותו לידידה שגרמה לתאונה והרסה את הרכב. לטענתה חובתי היתה ליידע אותה כי אין ביטוח מקיף? האם מישהו יכול להפנות אותי לפסיקה בעניין? תודה!

    • אשמח לענות על שאלתך
      אחד שאוהב לעזור | 10/02/2010 22:36

      בבעלותך רכב , ללא ביטוח מקיף. מסרת אותו לידידה שלך (גם כן ידידה מצאת לך) היא טוענת שחובתך היתה ליידע אותה כי אין ביטוח מקיף, את הטענה שלה אם תרצה בכך, תצטרך היא להוכיח בבית משפט, חובת ההוכחה היא עליה. אין חוק שמחייב אותך להחזיק ביטוח מקיף לרכב, ויותר מכך, היא גרמה לנזק, גם אם היה לך ביטוח מקיף, מי אמר שהיא היתה יכולה לנהוג על הרכב עם הביטוח, מי אמר שאתה בתור בעל הפוליסה היה מסכים לה להפעיל את הפוליסה שלך ולפגוע לך בהנחת העדר התביעות שלך? היא גרמה לנזק, ועליה לשאת בתוצאות לנזק שהיא גרמה, גם לרכוש שלך וגם לרכוש של מישהו אחר שלו גרמה את הנזק. ידידה היא כבר לא תהיה, תתבע אותה על הנזק שנגרם לך, ויותר מכך תתעד אותה באיזושהיא דרך שהיא אומרת שהיא נהגה ברכב, על מנת שאם תגיע תביעה בעתיד, תוכל להפנות את התובע לנהגת שזו היא.שיהיה בהצלחה.

      • תודה! עו"ד קראוס- אשמח גם להתייחסותך
        חגי | 12/02/2010 15:10

        בעיקר לעניין חובת היידוע. ותודה לאחד שאוהב לעזור

        • חובת היידוע
          עו"ד גיל קראוס | 14/02/2010 16:01

          חגי שלום, השבתי לשאלה דומה שלך בפורום דיני נזיקין. אין כל חובה שחלה עליך ליידע אותה לעניין ביטוח מקיף (לגבי ביטוח חובה ישנה רלוונטיות כלשהי לעניין הידיעה של נוהג ברכב ללא ביטוח אבל זה לא העניין כאן). ואם היית מיידע אותה, האם התאונה הייתה נמנעת ? האם היא לא הייתה נוהגת בצורה רשלנית ? אינני רואה מצב שבו בית המשפט פוטר אותה מאחריותה לאור העובדה שלא ידעה על היעדר ביטוח מקיף.