ידועים בציבור הם

  • מהי ההגדרה של ידועים בציבור?
    דוד | 10/02/2010 18:13

    אני רווק ויש לי בת זוג כבר 3 שנים ואנו מתגוררים ביחד (בחוזה שכירות) כבר שנה וחצי. לאחרונה רכשתי רכב ועשיתי ביטוח מקיף ב-9000000. במכתב שהם שלחו לי כתוב שרשאים לנהוג ברכב בעל הפוליסה ובת זוגו אך לא מצויין במפורש השם שלה. התקשרתי אליהם והבהרתי להם שאני רווק. הם אמרו שאם אנו מנהלים חיים משותפים ביחד ונחשבים "ידועים בציבור" אז אין שום בעיה עם הפוליסה. השאלה שלי היא האם יש הגדרה ברורה בחוק ל-"ידועים בציבור" בהקשר של ביטוח רכב? האם אנו צריכים לחתום על הסכם כלשהו מול עורך דין? האם חוזה שכירות משותף עליו שנינו חתומים מספיק כדי להוכיח שאנו "ידועים בציבור"? (אין לנו חשבון בנק משותף) אני חושש ממקרה בו תקרה תאונה כאשר חברה שלי נוהגת והם ינסו להתנער מאחריות. דוד

    • ידועים בציבור הם
      אחד שאוהב לעזור | 10/02/2010 22:29

      ידידי היקר, שאלה מאוד חשובה שאלת כאן, לדיעתך פוליסת בן בת זוג היא הפוליסה הכי בעייתית (לדעתי) הרבה אנשים חושבים שהם רוכשים את הפוליסה ובן זוגם (מישהו שמתחלף כל יומיים שלושה) יהיה מבוטח. "ידועים בציבור" זה משהו שכאשר תצטרך לתבוע את הפוליסה, תצטרך להוכיח שאכן אתם בני זוג ושאכן אתם ידועים בציבור. במקרה שלכם מתגוררים ביחד, חוזה שכירות משותף, מקרה קלאסי שבו לא צריך לדאוג בכלל. מהיכרות נפלאה שלי עם מוסדות הביטוח הישירים, קבל את תשובתי, חזר למיטה ולך לישון.רק תדאג להוכיח שאתם אכן יכולים להוכיח את זוגיותכם, אם זה בחוזה שכירות או אם זה בחשבונות משותפים בבנק וכו...לילה טוב :)