חברת ביטוח ללא רישיון

  • חברת ביטוח ללא רישיון
    א.ב | 10/02/2010 13:23

    עשיתי ביטוח דרך סוכן ביטוח. הסוכן ביטח אותי אצל חברת מועדונוע שבדיעבד הסתבר לי שפועלת ללא רישיון. כעת עשיתי תאונה ברכב (טוטל לוסט) וגם הסוכן ביטוח וגם מועדנוע מתנערים ומסרבים לשלם את נזקי. האם אוכל לתבוע את הסוכן במצב כזה על שקישר אותי לחברה ללא רישיון?האם יש לו אחריות ישירה כלפי?(הבנתי שמועדונוע בהליכי פשיטת רגל)

    • חברת ביטוח ללא רישיון
      עו"ד גיל קראוס | 10/02/2010 16:23

      צהריים טובים, לסוכן הביטוח יש אחריות, במידה והוא אכן ידע או שהיה עליו לדעת שמדובר בחברה ללא רישיון כדין. ישנם מקרים שבהם החוק נותן פיתרון למקרים שבהם חברת ביטוח פושטת רגל ואני מציע שתפנה בעניין למפקח על הביטוח.

      • מועדונוע
        אחד שאוהב לעזור | 11/02/2010 00:59

        למיטב ידיעתי מודונוע היא איננה חברת ביטוח, לא קיבלה אישור מהמפקח על הביטוח אישור לפעול כחברה מבטחת.ועל זאת היתה שאלתו של מי שכתב את ההודעה הזאת.

        • ארחיב קצת בנושא
          אחד שאוהב לעזור | 11/02/2010 01:13

          חברת הביטוח הרוסית אינגוסטרך (Ingostrach) הגישה בקשה לקבלת רישיון מבטח בישראל. מהאוצר נמסר בנושא כי "מאחר שמתנהלת חקירת משטרה כנגד החברה, אין בכוונת המפקח על הביטוח לקדם את הטיפול בבקשה עד לסיום החקירה". אינגוסטרך פועלת בישראל כבר כיום באופן עקיף, ומוכרת פוליסות ביטוח ללא רישיון מבטח מקומי, באמצעות הברוקר הבריטי "אוברסיז אינשורנס קונסלטנטס", המבטח חברי מועדונים שהקים בישראל סוכן הביטוח נחום פז. לדעת גורמים בענף ובפיקוח, הביטוח שמספק פז באמצעות מועדוני החברים שלו, אינו לפי הוראות החוק. מאז 2004 בודק האוצר את הקשר בין פז, מועדוני החברים שברשותו, סוכנות אוברסיז ואינגוסטרך, בחשד כי פז, באמצעות חברות שבשליטתו, מנפיק פוליסות ביטוח אף שאין ברשותו רישיון מבטח. הפוליסה נמכרת - במחיר נמוך לעומת מחירי השוק - באמצעות מועדוני לקוחות כגון "מועדונוע" (לביטוחי רכב), "כפרית" (פורום חקלאי), "שקנאי" (לעסקים) ועוד. העתקתי את זה מגלובס.ובקיצור, ב2004 פורסמה אזהרה על ידי הפיקוח לא לרכוש פוליסות דרך המועדונים הללו כגון מועדונוע מכיוון שלא קיבלו אישור לפעול ויש חשש שמי שיצטרך לקבל כסף ביום מן הימים לא יקבל דבר. האזהרה היא עד היום, והמועדונוע הזה פושט את הרגל עכשיו.בנוגע לתשובה למי שרשם את ההודעה בראש השרשור.לכל סוכן יש אחריות מקצועית, כל שעליך לעשות הוא להוכיח שהוא פעל ברשלנות, וזאת לדעתי לא תהיה בעיה. אם כי אני לא עורך דין אך אוכל לתת לך את התשובה להוכיח את הדרך. כמו שכתבתי למעלה ב2004 פורסמה אזהרה על ידי הפיקוח על הביטוח, הסוכן מקבל אישור מהמפקח על הביטוח לפעול כעוסק בתחום, עליו להיות מעודכן בכל הוראה שהמפקח על הביטוח הוציא, אם המפקח על הביטוח הזהיר בנוגע לכך, בוודאי שהוא הגורם הרלוונטי שאליו צריך להתייחס וסוכן צריך לעשות כפי שהמפקח המליץ, אם פורסמה הודעה שכזאת על ידי הפיקוח היה על הסוכן לדעת זאת (אין זה משנה אם ידע או לא ידע על כך) ולא להתרשל, מכאן שאפשר לתבוע את הפוליסה של הסוכן, לכל סוכן שמכבד את עצמו יש פוליסת אחריות מקצועית או איך שלא קוראים לזה, רק תבקש פרטים עליה, תיגש לעורך דין, תבקש שינסח לך תביעה נחמדה, ואני כמעט בטוח שאתה תזכה לראות כסף.

          • תיקון טעות
            אחד שאוהב לעזור | 11/02/2010 01:15

            בהודעה האחרונה כתבתי "ולכן לא התרשל"הכוונה שלי היתה שהוא אכן התרשל.

            • .  לת
              אחד שאוהב לעזור | 11/02/2010 18:42