אובדן כושר עבודה

  • אובדן כושר עבודה
    יוסי | 20/01/2010 20:56

    אם יש לי ביטוח מנהלים, ולפני הביטוח המנהלים שנעשתה לי במקום העבודה שאני עובד בה כבר כ-10 שנים, היתה לי מחלה ברמת חומרה נמוכה, אבל במשך העבודה המחלה הזו הוחמרה יותר ואני לא יכול עבוד כמו לפני 10 שנים- האם אני זכאי לאבדן כושר עבודה מביטוח המנהלים? אשמח לקבל כל עזרה.

    • אובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 21/01/2010 14:41

      יוסי שלום, השאלה היא האם הפוליסה מחריגה במפורש מחלה זו והאם היית אמור לדוות לביטוח על המחלה לפני שנעשה הביטוח. לפני רכישת פוליסה, עליך למלא בדרך כלל הצהרת בריאות ואם היית אמור לדווח על המחלה ולא דיווחת, אפשר ולא תהיה זכאי לתגמולים. מאידך, אם הפוליסה לא מחריגה זאת ולא היית אמור לגלות את דבר המחלה במסגרת הצהרת הבריאות, אפשר בהחלט שתוכל להגיש תביעה לביטוח.

    • החמרת מחלה בביטוח מנהלים
      עו"ד חני דקל - אלבז | 21/01/2010 14:43

      יוסי שלום. על מנת לתת מענה רציני ונכון לשאלתך, יש לבחון הפוליסה - תנאים כלליים וספציפיים. יכול להיות, שהמחלה ממנה סבלת לפני תחילת הפוליסה הוחרגה בפוליסה. בהצלחה.