קצבת נכות/הבטחת הכנסה

  • זכאות לקיצבת נכות
    יוסי | 13/01/2010 22:17

    שלום, אני נשוי ומשתכר 1200 ש"ח, אשתי מקבלת קיצבת הבטחת הכנסה, וסובלת מהמון מחלות. האם תוכל אשתי להגיש תביעה לקיצבת נכות, אם כן מה סכום הקיצבה? והאם זכאות לקיצבת נכות שוללת זכאותה להבטחת הכנסה? בקיצור מה אתם ממליצים? תודה.

    • קצבת נכות/הבטחת הכנסה
      עו"ד זמירו עזמי | 14/01/2010 11:52

      יוסי, שלום. אתה נשוי ומשתכר 1200 ש"ח בממוצע לחודש ואשתך דומני שמקבלת על זה השלמת הכנסה ממחלקת הבטחת הכנסה, היות ושני בני הזוג בוחנים ביחד לעניין ההכנסות. אתה טוען להרבה מחלות אצל האשה, אכן היא יכולה לפנות ותוך כדי שהיא מקבלת הבטחת הכנסה למחלקת נכות כללית, שם תעמוד בפני ועדה רפואית ואז יבדקו באם היא עונה על דרישות החוק ובאם מגיע לה קצב נכות כללית, בכל אופן קצבת נכות אמורה להיות יותר מהבטחת הכנסה או מהשלמת הכנסה ולצד זה לנכה יש הרבה תנאים וזכויות והנחות, מה גם שזה טוב לגיל הזקנה. גובה קצבת נכות כללית נכון להיום תוכל להתעדכן בו מאתר הביטוח הלאומי באינטרנט. לעניין קבלת הבטחת הכנסה ונכות כללית ביחד, ברור שזה לא הולך, ובמידה ויקרה דבר כזה אז המחלקות מתחשבנות ביחד, ובמקביל מתחשבנים אתכם, ואני אדגים: במידה ואשתך תפנה לנכות כללית ואז תזכה לקצבה רטרואקטיבת וכי אז הייתה מקבלת הבטחת הכנסה או השלמת הכנסה אז מה שקיבלה בעבר יקוזז מתשלום הנכות בגין הרטרואקטיבי ובמידה ומעבר לכך תיוותר יתרה כלשהיא תקוזז ולרוב בשיעור מסויים כגון 10% מהתשלומים העתידיים של הנכות עד לחיסול החוב בהבטחת הכנסה או על גמר יתרת החוב. יוסי, אחרי הסבר כזה, עכשיו עניין הכדאיות לפנות לנכות כללית או לאו נותר אצלך. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • שאלה
        יוסי | 19/01/2010 17:17

        תודה לעו"ד עזמי. שאלה נוספת, האם ייתכן מצב הכי גרוע בעולם, שהיא תקבל פחות ממה שמקבלת היום מקיצבת הבטחת הכנסה. כאילו האם ייתכן מצב שבמקום שתזכה ליותר יפחיתו לה?

        • הגבוהה מבינהם
          אחד שאוהב לעזור | 19/01/2010 23:42

          ביטוח לאומי משלמת את הקצבה הגבוה יותר שמגיעה למי שיכול להיות זכאי לקבל קצבה על פי שני סעיפים שונים.זאת אומרת שאם היא מקבלת למשל זקנה, ומצד שני מגיע לה נכות לדוגמה, אז ישולם לה מה שהכי גבוה.

          • נכות כללית/הבטחת הכנסה
            עו,ד זמירו עזמי | 20/01/2010 07:22

            יוסי, שלום. שוב, עפ"י מה שאתה מתאר אשתך מקבלת השלמת הכנסה ממחלקת הבטחת הכנסה על שכרך שהוא 1200 ש''ח בממוצע לחודש. כך גם, קצבת נכות באם תזכה לקבל האישה, זו אמורה להיות יותר גבוה מההשלמה שהיא מקבלת על השכר שלך. אגב, באם תקבל קצבת נכות שמא ותהיה פחות מההשלמה וזה בספק ?אז עדיין ניתן השלמת הכנסה על כך. קרי תמיד ניתן לפנות למחלקת הבטחת הכנסה ולקבל השלמות על שכר ו/או על קצבאות שמקבלים, ובשפה שלנו הבטחת הכנסה זו התחנה האחרונה בביטוח הלאומי, ומסיבה אחד פשוטה קיצבה זו או השלמה זו משלמת ע"י אוצר המדינה באמצעות צינור הביטוח הלאומי. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.