עילה לתביעה משפטית

  • התנערות הביטוח
    אבשלום | 13/01/2010 09:21

    רכשתי ביטוח לעצמאים בשנת 2002 ובין היתר נרכש אובדן כושר עבודה ע"ס 6000 ש"ח בזמן הרכישה לא עבדתי אלא קיבלתי פנסיה צבאית בלבד והסוכן אמר שאפשר לבצע את הביטוח על סמך הפנסיה הצבאית ואם אעבוד בעתיד אזי יצטרף לסכום הביטוח. בפוליסה לא מופיע סכום המשכורת המבוטחת ולא סעיף האומר שהסכום הנ"ל הוא 75% מהשכר. לאחר חצי שנה התחלתי לעבוד וכמובן מרכש לי ביטוח נוסף דרך מקום העבודה ושם צויין סכום הביטוח והמשכורת ממנה הוא נחשב 75% ,בשנת 2006 פדיתי את הביטוח הנ"ל כאשר הביטוח הראשון ממשיך ל"רוץ" במקביל. בשנת 2008 נפגעתי בעבודה והוכרתי ע"י ביטוח לאומי כתאונת עבודה והייתי 8 חודשים בימי מחלי כולל ניתוח. כאשר פמ ניתי לחברת הביטוח הם הסכימו לשלם לי רק לפי 12 תלושים אחרונים מעבודתי בחצי משרה 75% מהשכר דהיינו סכום של 3700 ש"ח בלבד ולשאלה מה עם ביטוח של 6000 ש"ח הם אמרו שהתשלום לפי המשכורת ולאחר דין ודברים הם הסכימו להחזיר לי שנתיים לאחור פרמיה עודפת והסוכן טען שהוא טעה וחשב שאפשר לבטח את הפנסיה. שאלתי האם ניתן לחייב את החברה לשלם ע"פ הפוליסה 6000 ש"ח כי הביטוח לעצמאים ולא מצויין סכום המשכורת או לחילופין לדרוש החזר של כל הפרמיה העודפת משנת 2002 בטענה של טעות/הטעיה בברכה

    • עילה לתביעה משפטית
      אחד שאוהב לעזור | 13/01/2010 10:18

      כמו שעניתי באחת השאלות הקודמות שנשאלו.על פי חוק חוזה הביטוח, הסוכן הוא שלוחו של המבטח (אלא אם נאמר\נכתב במפורש אחרת, אתה צריך לבדוק אם לא חתמת על איזשהוא מסמך שאומר שהסוכן ביטוח הוא השלוח שלך ואם כן כל מה שאני כותב בטל ומבוטל) אם סוכן הביטוח שלך הבטיח לך שניתן לעשות זאת, ואף כתב זאת בחוזה (פוליסה) בינך ובינו, או אף הבטיח לך דבר כזה בלי שזה מצוין במקום כלשהוא והוא לא מתנגד לומר את האמת בבית משפט או תוכל להוכיח באמצעות הקלטה חוקית של שיחה בינכם, אזי חברת הביטוח תהיה מחוייבת לשלם לך את כל התשלומים שמגיעים לך על פי כח אותו חוזה (גם אם הוא טעות!). בכל מקרה תמיד תוכל לטעון לתום לב (גם אם הסוכן טוען שכביכול טעה) ובמידה וכל זה לא מעניין אותך(גן כאו עדיף שעורך דין יתן לך פירוט על מה אומר תום לב), תמיד תוכל לתבוע את הסוכן בבית משפט על רשלנות על פי פקודת הנזיקין, והאמת הסוכן שלך אפילו לא ינזק, יודע למה? כי הוא מבוטח באותה חברה על אחריות זו ומי שינזק זאת אותה חברה שהסוכן הוא השלוח שלה. מקווה שהכל מובהר.