נכות מתאונה וקביעת הביטוח הלאומי

  • ביטוח
    נדים | 12/01/2010 20:16

    נבגעתי בעבודה שנת 2006 וקיבלתי נכות 10 אחוז פניתי לחברת ביטוח הפינקס והגשתי תביעה על פי מספח ניכות מתאונה ביטוח חיים מספר פוליסה 765823001 שלמו 5 אחוז מתוך 10 אחוז והם לוא רוצים לשלם עוד 5 אחוז שנשארו

    • נכות מתאונה וקביעת הביטוח הלאומי
      עו"ד זמירו עזמי | 13/01/2010 07:29

      נדים, שלום. ראשית, חסרים עוד פרטים בשאלתך, כגון על איזו נכות מדובר, פרטי פרטים של נספח פוליסת ביטוח החיים בינך לבין חברת הביטוח וכיצד משלמים ומחשבים את שיעור הנכות. בד"כ פוליסת ביטוח חיים איננה כפופה לקביעת הביטוח הלאומי על אף שהחלטותיו יכולות לשמש לרוב בסיס להתחשבנות, ועל כן מומלץ שתיוועץ עם מומחה בתחום הפגיעה שאתה סובל ממנו ויחווה דעתו בנכות שנותרה לך ובד בבד בקביעת המל''ל. נדים, חשוב מאוד לציין כי תקופת ההתיישנות בביטוח חיים ותאונות אישיות הינה שלוש שנים מיום מקרה הביטוח (מיום התאונה), מה גם המו"מ עם חברת הביטוח או להמתין עד ערעורים על קביעת הביטוח הלאומי וכ' איננה מאריכה את תקופת ההתיישנות. במידה ועוד לא סיימת את התיק סופית עם חברת הביטוח עדיף להיוועץ כבר עם עו"ד המתמצה בתחום ולכל הפחות תשיגו אורכה לגבי ההתיישנות עד שתעשו חוו"ד כאמור. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.