הוצאות משפט

  • שאלה לעו"ד בבקשה.
    משה | 08/01/2010 15:19

    לעו"ד שלום ! מדובר בהחזר הוצאות משפט בלבד מחב' הביטוח כתובע או נתבע. 1- האם כתובע שהפסיד במשפט והשופט החליט שיש לשלם לצד השני את הוצאותיו המשפטיות (ולא מעבר לכך),איזה סכומים צריכה חב' הביטוח לשאת ? של התובע או הנתבע או שניהם? חב' הביטוח טוענת שהיא משלמת הוצאות משפטיות רק אם נתבע שלה הפסיד ,ולא אם תובע שלה הפסיד, האם זה נכון ? 2- מה קורה במקרה שהתובע "ניפח" את התביעה וכך עלו הוצאות המשפט ? האם חב' הביטוח לא צריכה לשלם לפחות הוצאות משפט מינימליות? תודה מראש.

    • הוצאות משפט
      עו"ד יקי רנד | 12/01/2010 09:22

      שאלתך לא ברורה לגמרי, מאחר ולא הבהרת את הסיטואציה הביטוחית-משפטית. בכל זאת, אנסה לענות באופן כללי. במקרה בו הגשת תביעה באופן עצמאי, אך תביעת נדחתה, עליך לשאת מכיסך בהוצאות המשפט, וחב' הביטוח אינה צד לענין ( אלא אם כן תבעה יחד איתך). במידה ונתבעת, והתביעה נגדך התקבלה, הרי שבעקרון על חב' הביטוח לשאת בכל עלויות המשפט, לרבות הוצאות התובע, ובלבד כי קיים כיסוי ביטוחי מתאים.

    • למיטב ידיעתי
      אחד שאוהב לעזור | 13/01/2010 10:05

      אם הבנתי אותך נכון. ולמיטב ידיעתי.כאשר אתה תובע וחברת הביטוח היא זאת שהכינה לך את כתב התביעה מכוח הפוליסה שמחייבת אותה לסייע לך בכך אזי היא לא צריכה להשתתף בהוצאות בית המשפט.אם אמרת לחברת הביטוח לא לשלם לצג' והוא תבע אותך, אזי גם כן היא לא צריכה לשלם את הוצאות בית משפט וזאת בגלל שהם דחו את התביעה מכורח חוק חוזה הביטוח/פוליסה שבהם נאמר שצריכים לבקש את רשותך לפני תשלום\הודאה באשמה. אם ובמידה ואתה הודאת באשמה, וחברת הביטוח שילמה, אך שילמה חלק מהנזק שנגרם לצג' ולא את כולו, ובבית משפט אתה מפסיד, אזי שהיא צריכה לשלם את כל הוצאות בית המשפט שקבע השופט בעצמה.מקווה שהבנתי אותך נכון.