מקווה שהתשובה שלי נכונה.

  • עמלות חידוש והקפאת ביטוח לרכב
    הראל | 06/01/2010 20:35

    שלום רב, הרכב שלי מבוטח בביטוח צד ג' בנוסף לביטוח החובה . למשך כמה שבועות לא היה לי שימוש ברכב ,לכן פניתי לסוכן הביטוח כדי להקפיא את הביטוחים לתקופה הזמנית ,זה אמר לי שהעניין ניתן לביצוע ללא בעיה ,ביקש ממני את דרישתי כתובה במייל\פקס והוציא לפועל את ההקפאה ללא תוספת פרטים נוספים. לאחר מס' שבועות כשביקשתי לבטל את ההקפאה ולהשיב את הביטוחים לפועל ,ציין הסוכן שכדי שזה ייושם יהיה עליי לשלם 40 ש"ח ,סכום גבוה למדיי (כמעט 2% מכלל התשלומים לביטוח השנתי) שלא צויין לפני כן בשום מקום בהתקשרות ביננו . האם מותר לסוכן לפעול כך? מה העמלה הזו? היא ריאלית? ואולי יש מקום לתביעה נגדו בכך שלא יידע אותי מלכתחילה ? תודה רבה .

    • מקווה שהתשובה שלי נכונה.
      אחד שאוהב לעזור | 06/01/2010 23:47

      ידידי היקר, אני רק כרגע לומד באופן עצמאי את חוק חוזים כללי. כביכול עניין ההקפאה הוא גם כן חוזה\חלק מחוזה כביכול. על פי חוק חוזים אתה יכול לטעון ל"טעות" ולבטל את ההקפאה, ה"טעות" כביכול בגלל שהסוכן שלך (שלוחו של המבטח) לא יידע אותך בדבר מהותי (בשבילך לפי מה שאני מבין זה מהותי) ואתה יכול לטעון שאילו הייתה יודע שזה יעלה לך 40 שקלים לא הייתה מקפיא, אך מצד שני, הייתה מקפיא בכל מקרה לדעתי, כי כאשר מקפיאים יש סיבה טובה, זאת טענה חלשה מאוד. ועוד טענה שאתה יכול להעלות היא תום הלב אם כי אני לא עורך דין ויהיה לי קשה להסביר זאת לעומק. מקווה שאולי אחד מעורכי הדין כאן יעזור לך בכך.

    • הוצאות חידוש הביטוח
      עו"ד זמירו עזמי | 07/01/2010 06:27

      הראל, שלום ובוקר טוב. עניין חיובך ב 40 ש"ח עת חידוש הביטוח בחזרה, זו הוצאה בגין עלות ההדפסה ומשלוח דואר והודעות לרבות עותק ההקפאה והחידוש של הפוליסה לדעתי ולא עמלה כלשהיא לסוכן כפי שכבודו מתאר, ואני חושב שגובה ההוצאה בגין דבר כזה והראליות שלה מבוקר ע"י המפקח על הביטוח ואין חברת הביטוח יכולה לחייב כראות עיניה. אגב, במידה וההקפאה הייתה עוברת את ה 45 ימים היה מגיע לך החזר דמי ביטוח יחסיים בגין תקופה זו. לעניין תום הלב של הסוכן וטעות והטעייה, ע"מ לבחון דבר כזה צריך לבדוק את העניין לעומק ולבחון את נסיבותיו בקפידה, ולהשוות זאת אל מול האדם/המבוטח הסביר, כאשר מדובר בדבר ובחיוב אשר נעשה מדי יום בחברות הביטוח. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • נהניתי לקרוא :)
        אחד שאוהב לעזור | 07/01/2010 15:53

        נהניתי לקרוא את תשובתך, ותודה על התייחסותך למה שגם אני כתבתי,לא הייתי בטוח במה שאני כותב, אני לומד את זה באופן עצמאי, בגלל זה גם ציינתי שאני לא בטוח בתשובתי.תודה לך

        • לאחד שאוהב לעזור
          עו"ד זמירו עזמי | 07/01/2010 21:02

          לאחד שאוהב לעזור, שלום וערב טוב. גם אתה נותן תשובות טובות ולשאלות שאינן פשוטות, כל הכבוד תמשיך כך, ושיהיה לך בהצלחה. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

          • תודה רבה לשניכם, עזרתם לי מאוד!
            הראל | 09/01/2010 00:30

            תודה רבה, עזרתם לי להבין את העניינים. על "תום הלב" של נציגי המכירות בסוכנויות הביטוח מישהו צריך להיענש ,וזה לא הצרכן שתמיד צריך לשלם, בייחוד כשהעמלה גבוהה - 2% מכלל העיסקה. נבחתי על סוכנות הביטוח ועל ההתנהלות של נציגי המכירות שלהם, אני אבקש פירוט על תשלום עבור כל יום שנגבה ממני ואיך זה חושב ,ובכל זאת, אני אפנה למועצה הישראלית לצרכנות עם התלונה ,כדי שלפחות יכירו את אותה סוכנות בעייתית.

            • הגורם הנכון
              אחד שאוהב לעזור | 13/01/2010 10:00

              הגורם הנכון יותר לפנות אליו הוא המפקח על הביטוח.תקיש בגוגל המפקח על הביטוח וזה יקפיץ לך את האתר, תוכל להתלונן דרך שליחת מייל, תלונתך תטופל.

              • וואללה ,מצאתי !
                הראל | 16/01/2010 01:39

                מצויין ,תודה רבה ! חבל.. אם הייתי יודע כבר בעבר שקיים הגוף הזה ושאפשר להפנות אליו תלונה בכזו פשטות, הייתי משתמש בו.