הנחת העדר תביעות

  • איך להמנע מ"העונש" על חוסר העדר תביעות ברכב חדש?
    חיים | 01/01/2010 15:46

    זה נשמע ממש אבסורד- אבל לצערי זה בדיוק המצב שנוצר. בני רוכש רכב חדש- מיבואן רכב . סוכן ביטוח אינו מוכן לתת לו הנחת העדר תביעות על אף המצב ש: 1.זהו רכב ראשון לבני 2.מעולם לא היה מבוטח בביטוח רכב כלשהו וגם לא היו שוב תביעות. הטענה של הסוכן- בהעדר אישור מחברות ביטוח, כלשון החוק, אינו יכול לתת הנחה על העדר תביעות.... איך יוצאים מהפרדוקס הזה?הרי איך ניתן לדרוש ממישהו אישור בכתב על העדר תביעות ,כאשר המשהו לא היה מבוטח כלל? מבקש המלצתכם בנושא-כיצד כן לקבל את ההנחה? הרי מדובר בסכום לא מבוטל.האם הסוכן יכול להסתפק בהצהרה בכתב של בני על כך שלא היה מבוטח ולא היו לו תביעות?

    • הנחת העדר תביעות  לת
      עו"ד זמירו עזמי | 01/01/2010 20:16

    • הנחת העדר תביעות
      עו"ד זמירו עזמי | 01/01/2010 20:26

      חיים, ערב טוב, הנחת העדר תביעות ניתנת ניתנת למבוטח שיש לו ותק ביטוחי ללא תביעות, שיעור ההנחה 7% לכל שנה ועד לשלוש שנים ובס"ה 21%. על כן, אין מדובר בעונש או באבסורד, יחד עם זאת לא צריך שום תצהיר מהבן על אי ביטוח, נהפוך הוא נדרש אישור וותק ביטוחי עם העדר תביעות, וכנראה שיש בינך לבין הסוכן אי הבנה כלשהיא. אגב, אם המחיר כה יקר תנסה לבקש מהסוכן ומחברת הביטוח הנחה מיוחדת. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • תודה לך על ההיתיחסות עו"ד זמירו
        חיים | 01/01/2010 21:35

        עדיין לא ברור לי מי יכול לתת לבן שלי את "אישור וותק ביטוחי עם העדר תביעות" אם הוא לא היה מבוטח מעולם??

        • המשך תשובה - העדר תביעות בביטוח
          עו"ד זמירו עזמי | 02/01/2010 04:22

          חיים שלום, שוב, אישור העדר תביעות ניתן על וותק בביטוח, וכשאין ביטוח אין אישור כזה ולא יתכן שיזכה הבן שלך בהנחה שכזו, אולם שוב הוא יכול לבקש הנחה מיוחדת מהחברה עצמה או מהסוכן עצמו, דבר שלא נהוג כדבר בשגרה. חיים אבהיר לך יותר על הנחת העדק תביעות ומשמעותה וארצה את תגובתך שהבנת טוב: הנחה זו ניתנת לפי הדין והראות המפקח על הביטוח וממטורותיה שהמבוטח ידאג וישמור על עבר ביטוחי נקי והעדר תביעות לכל הפחות בשלוש שנים אחרונות והוא יזכה כל פעם בהנחה מסויימת בגין כל שנה כפי שהוסבר לך קודם, ועל כן לא ייתכן שמי שאין לו עבר ביטוחי יהנה מאותה הנחה כמו הוותיק ! מה גם לא יתכן ואף אסור במידה מסויימת שחברה א' תתן הנחה זו למישהוא שאין לו וותק, כי השנה הוא אצלה והשנה הבאה יעבור לחברה ב' ואז יכול להעביר לה פוליסה או אישור שמראה כאילו היה מבוטח שלוש שנים וזה לא נכון, ואז סליחה הדבר יגרום לך לבעיות חלילה במקרה תביעה טוטלית ובמקרה של גניבה או שריפה חלילה במיוחד, כי אז חברת הביטוח תבדוק את עברך הביטוחי ותגלה שהאישור לא נכון ואז תטען אילו ידעתי שהאישור לא נכון לא הייתי לוקחת אותך לביטוח מאליו, ובמקרה הטוב תקבל פיצוי יחסי כיחס דמי הביטוח ששלמת ממה שהיית אמור לשלם בפועל !!! ולגבי הנחה מיוחדת: זו הנחה שניתנת מהחברה עצמה, ומה זה הנחת סוכן, זו הנחה מעמלות הסוכן, ועל כן אלו הנחות שהחברה והסוכן יש להם מרחב תמרון בהם אם ירצו, אבל לא הנחת העדר תביעות שזה לא בסמכותם המלאה כפי שהוסבר לעיל, אגב אינני חושב שעדיין (אז נתנו) יש חברה שמוכנה לתן הנחת העדר ללא אישורים, מהנימוקים שהועלו. חיים, לא נותר אלא לאחל לך הצלחה ושהבן שלך יצבור וותק ביטוחי כדין וישמור על העדר תביעות ואט אט יהנה מהנחת העדר בחלוף הזמן. עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

          • עו"ד זמירו הנכבד
            חיים | 02/01/2010 10:31

            תודה על הסברך המפורט והברור. אני מוחה על מהות התקנה בדבר הנחת העדר תביעות. התיחסותך בדבר ותק ביטוחי נצבר זה טוב ויפה-אך מאידך אי מתן הנחה למישהו או/ו מניעתה מראש לפלוני שהוא "חף מפשע"- חסר כל הגיון, ענייני ואף משפטי.יש כאן עניין של התנייה ושל אפליה- שניהם אסורים לפי החוק בישראל.אין להעניש אדם תרתי משמע בגלל חוסר עבר ביטוחי.אין בתקנה זו שם תועלת לציבור,- היא רק משרתת את האינטרסים של חברות הביטוח האינטרסנטיות.אני מתכוון לפנות למחוקקים וגם למפקח על הביטוח לתיקון העיוות הזה.להמחשה, מה הייתה אומר במידה וביטוח חובה היה גבוה יותר ב 20% לתושבי הגלילת, במידה ובשלוש שנים אחרונות לא הלך לקולנוע ציבורי ואין לו אישור בכתב על כך? או מחיר של דרכון ישראלי חדש היה יקר יותר לתושב הנגב ב40% במידה ולא התגורר 3 שנים אחרונות במרכז הארץ?קישקושים, לא כן? אותו הדבר וההגיון העקום בתקנה בדבר הנחת העדר תביעות.

            • אנסה לעזור לחיים
              אחד שאוהב לעזור | 03/01/2010 23:51

              זו דעתי בלבד והיא אינה משקפת כל קשר למציאות (בהמשך להתכבות עם משה, רק לצורך הבנה) חברות הביטוח אומרות כי הן מוכנות לתת הנחה לכל נהג זהיר. זאת אומרת למי שלא היו תביעות בשלוש השנים האחרונות (כמובן שזה אומר שבטופס העדר התביעות לא צויינו תביעות כלל) נהנה מההנחה הכי גבוה, כביכול גם מי שרשום לו שיש לו תביעה כנגד חברת הביטוח שלו אם התביעה רשומה לפני שלוש שנים, עדיין יש הנחה על השנתיים שבהן תביעה לא רשומה. חברות הביטוח אומרות שהן רוצות את כל מי שמוכיח להן שהוא נהג זהיר, ואף אומרות, כי עדיף נהג שנהג ברכב בשלוש שנים ואף עשה תאונה אחת או שתיים (כי כבר מנוסה בכביש) ולא נהג צעיר כביכול שלא נהג ולא צבר וותק כלשהוא על הכביש, אין הדבר מפלא את הנהגים החדשים לרעה, מדובר בחברות פיננסיות בסך הכל, חברות כלכליות, המפקח על הביטוח לא רק שומר על האזרח הקטן מפני החברות אלא גם על החברות שלא יפשטו רגל ואי אפשר לצפות מהן לתת הנחה לאדם שלא נהג מכיוון שהסיכון הכי גבוה הוא לאדם לא מנוסה כלל וכלל על הכביש, אם הסיכון גבוה המחיר גבוה, אם הסיכון נמוך (אפשר למדוד סיכון על פי העדר תביעות, אם נקי הסיכון נמוך יותר אם מלוכלך יכול להיות שיחליטו גם לא לבטח אותך בחברת הביטוח הזאת או שאם יבטחו גם יעשו זאת ביוקר) אזי המחיר נמוך ואם גבוה המחיר גבוה. סתם דוגמה שונה מהחיים. כאשר יש לך כרטיס חבר לH&O לדוגמא, אז נותנים לך הנחות, אם אין לך אותו אז אין לך הנחות שם. אותו דבר בביטוח כאשר יש ביטוח על שמך לפחות פעם אחת אז בפעם הבאה שתרצה לרכוש ביטוח בחברה אחרת או אצל סוכן אחר תוכל לבקש להנפיק לך את הטופס הזה מהחברה האחרונה שבה היתה. ואם תאמר כי על כרטיס ברשת ביגוד אתה משלם, אז כביכול גם על עבר ביטוחי אתה משלם בעצם כך שאתה מבוטח בחברה מסויימת לתקופה מסויימת וזה מקנה לך את הזכות לבקש את העדר התביעות הזה. ובקיצור, כאשר אומרים שיש הנחה בגין משהו, זאת הנחה רק בגין אותו משהו, ואם אין את אותו משהו, אז לא תהיה הנחה, אי אפליה, רק החלטה פיננסית כלכלית שאותה מאשר במקרה זה גם המפקח על הביטוח. מקווה מאוד שעזרתי להבין את התהליך. ***צונזר ע"י המערכת- השארת פרטי ההתקשרות בניגוד לתקנון האתר***

              • תודה על הנסיון לעזור
                חיים | 04/01/2010 20:58

                ברם, לא השתכנעתי. מדובר בבני, בעל ותק נהיגה של כ 10 שנים ברכבים של המשפחה, חברים וכו'-אבל ללא ביטוח על שמו. כרגע , כאשר החליט לרכוש רכב חדש בעצמו ולעצמו הוא למעשה "נענש" בשל אי קבלת הנחת העדר תביעות. לגופו של עניין- הוא: לא נהג צעיר בעל ותק נהיגה של כ 10 שנים לא תבע ולא נתבע ע" חברות ביטוח/אנשים פרטיים למעשה אין לו שום תביעות ב 10 שנים אחרונות! בכל מקרה תודה לך על ההיתיחסות העניינית והמעניינת

                • ביטול הנחת העדר תביעות עקב הפסקה בהחזקת למספר חודש
                  אלי | 22/07/2016 17:47

                  עקב מכירת הרכב לא החזקתי ביטןח למספר חודשים.עברתי חב' ביטוח עם רכישת רכב חדש.וכאן אמרו לי שמורידים לי 500 שח' מן ההנחה בגלל ההפסקה של מספר חודשים בביטוח.לא היו לי תביעות בשלוש השנים שקדמו.האם זה נכון סביר / חוקי

                  תודה אלי

                • חיים את צודק ב-1000 % בושה למדינת ישראל
                  נעמה | 27/02/2017 11:57

                  בני היה מבוטח 10 שנים ללא תביעות. טס לחו"ל לשנתיים אחורה ואיבד את כל ההסטוריה הביטוחית. חברות הביטוח דורשות בין 40%-100% מעל למחיר למי שיש עבר ביטוחי של שלוש שנים. אין מי שיגן על חיילים משוחררים. בושה וחרפה למפקח על הביטוח החלש.

    • טופס העדר תביעות  לת
      טופס העדר תביעות | 19/04/2019 06:49