נזקי רכוש לרכב

  • דיני ביטוח בתאונת דרכים עם נזק למכונית (ללא נ.גוף)
    חסוי | 30/12/2009 10:32

    אני מציין שבדיוק חזרתי מבדיקת א.ק.ג ללב (אני מקווה שהיא בסדר כי אני יחסית צעיר) ואז הוא נתקע בי. לדעתי הסיבה שהוא נתקע בי היה שהוא דיבר בטלפון סלולארי ללא דיבורית. מכונית לפני עצרה בכניסה לצומת (למרות שהנתיב שלנו הוא בעל זכות הנסיעה). אני אחריה. האטתי מאוד עד עצירה לידה. אחרי כמספר שניות מישהו נכנס בי מאחור בעוצמה בינונית+ שמעתי בום. זה גם גרם לבהלה ונכנסתי בזאת מקדמי אך היא כנראה לא הרגישה והמשיכה לנסוע. הנהג מאחורי נראה תחילה מנסה כאילו לעבור על זה לסדר היום ומהמראה האחורית ראיתי שהוא עושה כאילו סע כבר. אני מצידי יצאתי מהמכונית, תופס אותו בטלפון סלולארי ללא דיבורית מדבר ברוסית. תחילה לא רצה כלל להגיש מסמכי זיהוי. אמר שזה בטח 200-300 שח נזק. הצד הקידמי שלו התכופף. הוא לא יצא מהמכונית. לא היה לו תעודת ביטוח מקיף לטענתו שכח אותה בבית. העתקתי את פרטיו תוך שאני בודק ומתאם בין מספר תעודת זהות בביטוח החובה לבין המופיע ברישיון הנהיגה שלו. העתקתי את: השם הפרטי. שם משפחתו. תעודת זהות. כתובת מגורים. מספר רישיון נהיגה. הוא לקח את שמי המלא והסלולאר שלי בלבד. הוא מסר שזה יומהולדתו. מסרתי שמזל שאנחנו בריאים ושלמים וביקשתי שינהג בזהירות כי החיים חשובים מהכל. הוא נסה וכלל לא ראה אם אני מצליח לנסוע. בבואי חזרה לבית ראיתי שלא רק מאחור נפגעה המכונית אלא גם מקדימה (כנראה שמרוב העוצמה שהתנגשתי קלות במכונית לפני שכאמור נסעה). כמו כן זה היה ממש בסמוך לפס האטה ואחרי זה איזה שמעתי רעשים בנסיעה. בדקתי וראיתי פלסטיק שחור נפל בצידו הקידמי של המכונית. מאוחר יותר טילפנה גברת ומסרה שהיא מסוכנות הביטוח של האדון ורצתה פרטים של מספר הרכב, מסרתי שהרכב בכלל של ההורים שלי. מסרתי לה שכרגע המכונית לא לידי ואטלפן היום. בנתיים דיברתי עם שמאי רכב והיום אני נפגש איתו. שאלותי: מה הפרוצדורות שהייתי אמור לעשות. והאם הנזק הקידמי גם יכוסה? הוא כאמור בכלל לא בדק וחשב שזה רק מאחור. האם צריכה להיות השתתפות עצמית כלשהי? האם אני צריך ליידע את הביטוח המקיף של ההורים שלי לפני השמאי? כי אני הולך לשלם לשמאי לפני הכל. זה אדם שאני סומך על שיקול הדעת שלו ולכן אני פונה אליו. תודה רבה.

    • נזקי רכוש לרכב
      עו"ד גיל קראוס | 31/12/2009 16:31

      צהריים טובים, אם אתה תובע את הביטוח המקיף של הרכב שלך, אז הביטוח אמור לפצות אותך בגין כל הנזק לרכב, בהנחה שתוכיח שהנזק אכן נגרם בתאונה. יש השתתפות עצמית בביטוח מקיף. אם הנזק שלך ישולם על-ידי ביטוח צד ג' של הפוגע, אז מי שאמור לשלם השתתפות עצמית זה הפוגע ולא אתה.

      • החלו כאבי צוואר והבנתי שזה מהתאונה -10 שעות אחרי
        חסוי | 02/01/2010 16:23

        אני הופנתי למיון ושם עשו צילומי רנטגן ולא גילו דבר. הלילה לא ישנתי כל הלילה אחרי שהחל לכאוב לי הראש בצורה הזויה. רדימות יד שמאל וכבדות ברגל שמאל. את מי אני אמור לתבוע? איך אני יכול להביא אישור משטרה שמצבי לא משהו? תודה.

        • נזקי גוף בתאונת דרכים
          עו"ד גיל קראוס | 05/01/2010 16:26

          צהריים טובים, בנזקי גוף, אין עניין של אשמה וכל צד תובע את ביטוח החובה של הרכב בו הוא נסע או נהג, גם אם הצד השני אשם בתאונה. אתה לא צריך להביא אישור משטרה בנוגע למצבך אלא אישור משטרה בנוגע לתאונה. הפרוצדורה היא פשוטה - ניגשים למשטרת התנועה יחד עם מסמכי הרכב, רישיון נהיגה ותעודת חדר המיון ומבקשים להוציא אישור משטרה לתאונה שם יופיעו פרטי הרכבים, הנהגים והנפגעים בתאונה.